игри за навън

Начало | игри за навън | Четири разхлаждащо-весели игри за топло време

Четири разхлаждащо-весели игри за топло време

Аз детето | 2024-06-20

Четири разхлаждащо-весели игри за топло време

Лятото не само официално настъпи, но стана и доста горещо. Времето вече е съвсем лятно. Забелязвате ли колко е топло навън? Човек даже докато просто седи, без да се движи и му става горещо. Това обаче в никакъв случай не означава, че трябва да прекарвате деня си седейки на едно място. Напротив – сега е моментът да си измислите и организирате страхотните игри с лед или вода за които винаги сте мечтали, но все са ви казвали, че времето не е подходящо. Сега със сигурност е подходящо, че даже и препоръчително. Не само ще се забавлявате, но и ще се охладите в горещите дни. Ако обаче имате толкова много идеи в главата си, че се обърквате и не знаете с кое да започнете, тогава започнете с нашите предложения. Сигурни сме, че ще ви харесат!

Гоненица с водни балони

Няма как да не започнем с тази класическа игра. Тя е най-любима на всички деца по света, а и е много лесна. Трябват ви само куп балони и весела компания, готова леко да се намокри. Пълните балоните с вода и ги завързвате. Хубаво е всеки да има еднакъв брой балони, а колкото повече от тях, толкова по-хубаво. След това просто излизате навън, разпръсквате се, тичате и започвате да се замеряте с балоните. Естествено трябва да внимавате да не хвърляте много силно, защото няма да е хубаво някой да го заболи. Играта може да е просто такава, а можете да я направите и като състезание. За целта трябва да се пазите от балоните, ако някой от вас бъде уцелен, то той изгаря и победител ще е този, който остане последен. Както и да го направите – най-важното е да се забавлявате!

Водна гоненица

Правилата на гоненица няма да ви казваме, защото сме сигурни, че добре ги знаете. Един гони останалите и ако ги хване, или излизат от играта докато не остане само един, който е победител, или пък просто се гоните и ако някой бъде докоснат той става гонещият и така тичате, докато ви е весело. Това е ясно, но имаме за вас една приятна изненада. Знаете ли, че с няколко водни пистолета и вода можете да превърнете гоненицата в истинско лятно забавление. Правилата си остават същите, само когато хванете някого не трябва да го докоснете, а да го напръскате с вода. Само внимавайте в тези горещи дни да не се набутвате нарочно при гонещия, само и само да ви освежи! ;-)

Подай водата

За тази игра ще ви трябва естествено отново вода, както и пластмасова чашка за всеки желаещ да играе. Целта на играта е лесна: просто трябва да си прехвърляте водата в чашките все едно е топка. За целта пълните едната чаша с вода и просто започвате. Не е много лесно да я уловите, но пък е супер забавно, мокро и освежаващо.

Последното ни предложение отново включва вода и балони. Няма как това им е сезонът! Но пък и супер интересно. Играли ли сте някога на водна пинята? Сега можете да го направите. Повече за играта прочетете тук!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град