игри за навън

Начало | игри за навън | Новата забавна версия на народна топка – хитът на идващото лято

Новата забавна версия на народна топка – хитът на идващото лято

Аз детето | 2016-02-11

Новата забавна версия на народна топка – хитът на идващото лято

Всеки познава и обича играта на народна топка, нали? Тя е интересна, подвижна и дори приключенска. Може би не знаете, но милиони деца по света всъщност играят на народна топка и тя се играе от поколения наред. Вероятно дори вашите баби и дядовци си спомнят как са играли на народна топка и какви емоции са изпитвали. Правилата няма да ви припомняме, защото сме сигурни, че добре ги помните. Но ще ви кажем една нова версия на тази игра, която става все по-популярна и която вече дори се играе у нас. Всъщност научихме я точно от вашите приятелчета и връстници. В САЩ този нов вариант често бива наричан и „отровната топка“, но не се стряскайте от името, няма нищо отровно. Това е така, просто заради правилата, а и за да привлича повече децата.

Всъщност там децата доста често включват възрастните в играта и така всички се движат и забавляват заедно, а и изпитват техните умения. :-) Опитайте я, сигурни сме, че ще ви накара да се забавлявате и да се смеете поне за няколко часа.

Правилата са много лесни, необходимо е поле и голяма мека топка. Обаче трябва да знаете, че за да играете, трябва да сте поне осем човека или повече. Избирате четирима от вас или пък ако имате четирима възрастни, които да застанат в четирите ъгъла на полето. Всички останали застават в центъра и играта може да започне. Ето тук идва и приликата с класическата народна топка. Хората от четирите ъгъла започват да се опитват да ви уцелят, разбира се леко, а останалите трябва да се пазят. Този, който е уцелен застава в ъгъла и започва да прави същото, победител е участникът, който остане последен в полето. Това е всичко.

Ето затова играта се нарича и „отровна топка“ – просто след като те уцелят – изгаряш. :-)

Приятна игра!

Поиграйте още и на:
Летящата топка
Топка над реката
Забавна игра на китайска топка



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град