игри за навън

Начало | игри за навън | Да рисуваме в снега

Да рисуваме в снега

Аз детето | 2016-01-04

Да рисуваме в снега

Тъй дългоочакваният от всички сняг най-накрая е тук. Знаете ли, трудно изчакахме да дойде, за да ви предложим и тази игра, свързана с него. Разбира се преди нея не забравяйте да се повеселите с малко замеряне със снежни топки. За съжаление снегът все още не става за огромни снежни човеци, но пък става за нещо ново и забавно. Това нещо, което ще ви предложим сега се харесва от малките деца, по-големите деца и дори от възрастните, поне такъв е нашият опит. Така че силно се надяваме да се хареса и на вас – нашите скъпи приятели.

Знаем, че всеки обича да рисува – независимо дали сте много добри или просто можете да драскате нещо. Рисуването успокоява, помага ни по-лесно да вземем решение за важните проблеми, а често преди много трудно домашно ако порисуваме, след това виждаме, че домашното хич не е трудно и най-важното – рисуването е забавно. Така че вземете малко боички – за предпочитане темперни, четка, облечете се топло и излезте да рисувате на снега. Повярвайте, може да звучи необичайно, но е доста забавно и приятно.

За по-удобно можете да изстискате предварително боята в бурканчета или пък първо да очертаете скрита картина в снега, която след това да дорисувате или по-скоро да оцветите. Също е много забавно просто да нарисуваме с малко боя снега и да гледаме как тя попива в него. След като нарисувахме някои интересни фигури също така забелязахме, че цветовете на боите в снега някак си са по-ярки и красиви. Кой може да си представи, че снегът ставал и като голямо платно за рисуване.

Трябва да признаем, отначало не бяхме сигурни какво ще се получи и се чудихме откъде пък ги измисляме тези щуротии, но се оказа че резултатът е повече от чудесен. Ето и един от най-невероятните шедьоври на нашите приятели:

Сега е ваш ред, облечете се топло и развихрете въображението си върху снега.

Вижте още:
Снегът и науката – отговори на всички ваши въпроси за най-важното явление през зимата



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град