игри за навън

Начало | игри за навън | Игра на „врати и прозорци“

Игра на „врати и прозорци“

Аз детето | 2016-08-23

Игра на „врати и прозорци“

Играта която ви представяме не изисква нищо друго освен желаещи участници, които трябва да са поне 5-6, но колкото повече, толкова по-добре. Тази игра можете да играете и вкъщи, но е много по-добре да е навън, в парка например, защото ако сте повече, определено ще ви трябва доста пространство. Пък и може да се включат и други деца от парка и тогава ще стане още по-забавно, нали?

А ето и правилата на самата игра:

Всички участници без един, се нареждат в кръг, така че да са на една ръка разстояние един от друг. Това разстояние ще са „вратите и прозорците“. След това, детето, което не се е подредило с другите застава в средата на кръга, казва „старт“ и започва да тича, като целта му е да се измъкне от кръга, през някоя врата или прозорец, за да излезе от него и съответно да се върне.

Докато прави това останалите участници през определено време се хващат за ръце и се пускат, като целта е да препречат пътя на участника в кръга. Ако той се докосне до ръката на някого, губи и трябва да се избере нов, който да се опитва да влезе и да излезе от кръга.

Победител е този, който не бъде докоснат от никого повече от 2 минути или пък за друго време, което си изберете.

Опитайте, въпреки че изглежда проста, тази игра е доста забавна.

Вижте още:
Засенчване – весела скаутска игра
Три страхотни летни подвижни игри



Коментари
1 коментар

Криста Костанян, 24 г.,

Публикувано на 25.08.2016

тази игра е много хубава за малки деца

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град