игри за навън

Начало | игри за навън | "Пиян морков" – много забавна игра с топка

"Пиян морков" – много забавна игра с топка

Аз детето | 2015-05-13

"Пиян морков" – много забавна игра с топка

Може би сте чували за тази игра, а може би не. Не знаем точно от кога е, но със сигурност я имаше, когато ние бяхме малки и много се забавлявахме с нея. Затова сега ще я препоръчаме и на вас с надеждата, че на вас ще ви е още по-забавно времето прекарано с тази игра. Има и още нещо важно – тя може да се играе по всяко време и във всеки сезон, единственото, което трябва да имате е желание. Е и една топка.

Участниците, необходими за тази игра са най-малко трима. След като се съберете толкова, чрез някоя броенка като например: "От небето до земята златна стълбичка виси. Цар, царица, принц, принцеса – кой избираш първо ти? Правичката си кажи и не ме лъжи! 1, 2, 3 (Точно ти!)" избирате един от вас, който ще е "пияния морков". Морковът застава на едно място, а другите двама играчи застават от двете му страни, но по-далече от него. След това започват да си подават топката. Нали по-нагоре споменахме, че ще ви трябва. :-) Целта на моркова е да хване топката, ако успее – то този, който я е хвърлил става "пиян морков".

Ако сте повече от трима желаещи за тази игра, разбира се има решение – може да има повече от един морков или пък повече от двама, които си подават топка. Важното е, всички да се забавлявате заедно, а и нали знаете – колкото повече, толкова по-забавно ще бъде.

Приятна игра!

Снимка: reuters.com

Вижте още:
Топка над реката
Математика с топка
Седмицата с топка
Народна топка
Двамата рибари
Баскетболът – полезен, приятен и евтин спорт



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град