игри за навън

Начало | игри за навън | Леденото състезание на ленивеца Сид

Леденото състезание на ленивеца Сид

Аз детето | 2016-07-27

Леденото състезание на ленивеца Сид

Не знаем за вас, но нашият най-любим герой от всички части на „Ледена епоха“ досега е ленивецът Сид. Е, може би ако Краш и Еди не са в класацията, тогава те са на първо място. Но сега да се върнем на Сид. Той може да е смрадлив, странен и доста нескопосен, но ние всички го обичаме, защото е истински и забавен. С неговия фъфлещ глас и желанието винаги да помогне на всеки, макар по-често накрая да забърква огромна каша. Никога няма да забравим желанието му за семейство и как това желание го забърка с една огромна динозавърка, която пък се оказа, че го харесва. Сигурно и вашите стомаси ще ви заболят от смях, когато се сетите как в желанието си да се грижи за малките динозавърчета, се опита да издои... див бизон, защото „мислел, че е женско, бе“! А в новия филм Сид е по-забавен и смел от всякога – само той може да срещне красива руса женска и когато това е единственият му шанс някой да го обича той се чеше... по дупето. Ох, Сид, хем си ужасен, хем си толкова чаровен, как го постигаш не знаем, но това е изключително рядък талант.

Защо ви казваме всичко това ли? Не е за да ви покажем любовта си към Сид или поне не е само заради това, нито за да ви кажем, че трябва да бъдете като него. А за да ви докажем, че той от добро сърце много иска да ви даде идея за следващата ви лятна игра. Само трябва да знаете, че тя е за много топло време, защото включва доста студ. Все пак Сид е от ледената епоха и обича студа. Така че следващия път, когато искате да се разхладите и когато имате чувството, че и камъка до вас ще се разтопи, опитайте тази игра – леденото състезание на Сид.

За това ще ви трябват блузи, най-добре разбира се стари блузи и определено не любимите на майка ви. Също и хартия, както и вода, хладилник и малко търпение. Разбира се няма как да минем без хладилник – нали състезанието е ледено. След това се съберете цяла голяма група деца или по-добре да кажем стадо ;-) и се пригответе за нещо забавно, авантюристично и необикновено, точно какъвто е и самият Сид.

За всеки участник ще трябва да се намери по една блуза, разбира се е добре всеки да си донесе сам, защото едва ли вкъщи ви се намират 10 подходящи такива. Намокрете добре блузите и ги сгънете, както намерите за добре, но за да е честно състезанието е хубаво всички да са сгънати по един и същи начин. Там, където платът се преплаща, сложете хартия, за да не се залепи след това и накрая идва и най-веселото и странно нещо, което можем да ви кажем: сложете така намокрените и сгънати блузи или тениски в хладилника – в камерата или фризера. Не, нямате нужда от очила – правилно прочетохте, сложете ги в хладилника. Пак казваме тази игра се играе само на слънце и в изключително топло време.

Така, изчакайте около час, за да се замразят хубаво, като онзи грах, който стои вече един месец там и никой не иска да го яде. След това ги извадете и всеки трябва да вземе блузата си. Сега идва и голямото състезание, то се прави веднъж или най-много два пъти преди блузите да се „отледят“, както казва Сид, но пък е забавно и си струва. При сигнал за старт всеки трябва да се опита да разгъне блузата и да я облече. Не се притеснявайте, ще я свалите бързо след това, никой не иска да умрете от студ. Та, който първи направи това печели състезанието. За него разбира се може да бъде измислена и някаква специална награда.

Вижте още:
Весело водно състезание
Лего състезание за конструиране – забава за всички



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град