игри за навън

Начало | игри за навън | Топка над реката

Топка над реката

Аз детето | 2016-03-28

Топка над реката

Тази игра е много забавна и в нея могат да участват и деца, и възрастни. С нея бихте могли да се забавлявате с часове. Освен това тя може да ви помогне да се сплотите още повече с приятелите си, съучениците и децата от квартала, а и да подобрите координацията на движенията си.

За тази игра обаче трябва да се съберете най-малко десет човека, иначе няма да е толкова забавна. Ще ви трябват също и топка и голямо пространство. Препоръчително е на нея да се играе в парка, училищния двор или близката детска площадка пред блока, стига да е по-голяма.

След като вече сте изпълнили тези препоръки се разделете на два отбора, може да са смесени, а може и момичета срещу момчета или пък възрастни срещу деца. За по-добра игра очертайте полето с тебешир. Първо трябва да разделите полето на две части, а след това между двете да отделите още една малка част. Тази малка част ще е реката. Двата отбора трябва да застанат от двете страни на реката и играта може да започне.
Подавайте си топката от единия отбор на другия. Като всеки играч трябва много да внимава да не я изпусне. Ако това стане то той изгаря и може да бъде вкаран в игра само ако човекът от който е изпуснал топката направи същото и на свои ред изгори. А още по-внимателни трябва да сте с „реката“. Ако топката падне в нея, то този, който я е хвърлил изгаря и не може да се върне повече.

Този отбор, който загуби всичките си играчи е загубилият, а другият, дори да остане с един играч е победител.

Приятни забавления!

Вижте още:
Седмицата с топка
Математика с топка
Народна топка
Виенска (за момчета и момичета които обичат футбола)
Двамата рибари



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град