игри за навън

Начало | игри за навън | Градината на феите – уникален магически проект

Градината на феите – уникален магически проект

Аз детето | 2016-05-13

Градината на феите – уникален магически проект

Всяко момиче, че и дори момчетата, (признайте си! ;-)) харесва феите. Тези малки и мили същества, които ръсят щастие и много блясък, където и да отидат. Те са приказно красиви и свръхдобри малки момичета, които пърхат с малките си крилца и създават меко и приятно сияние, което пък носи още повече доброта и щастие във вашия свят. Стига да ги откриете. Всеки мечтае да види поне веднъж в живота си някоя приказна гора, пълна с малки блестящи феи или поне една фея. Само малцина обаче имат този късмет и шанс и то ако вярвате достатъчно. Ако сте започнали да вярвате в съществуването на феите на цветята и вече сте се научили да ги откривате, сега ще можете да надникнете в тяхната вълшебна страна с този вълшебен проект. Той е идеален за пролетната ваканция, забавен, творчески и красив. Ще остане да му се радвате цяло лято, освен това никога не се знае, може някоя фея да го хареса и дори да си го вземе за дом. Тази градина на феите ще ви донесе много хубави и щастливи моменти, най-хубаво би било да я направите с приятелка, ще е толкова забавно, ново и интересно.

За градината ще ви трябват:

  • лист хартия и молив, за да нарисувате проекта
  • голямо сандъче за цветя
  • малка саксия за цветя
  • цветя, които да не растат големи – папрат, дори мъх от близкия парк, игликите са много подходящи, трябва да има и малко цвят, някой малък кактус, или микс от семена за едногодишни цветя
  • 1 пакет с пръст
  • камъчета – продават се такива за аквариуми, те ще са най-подходящи, или пък можете сами да си съберете
  • мидички
  • малко клечки
  • лепило
  • още една малка саксия

Започнете проекта:
Вече споменахме, че този проект не се прави за няколко часа, а по-скоро за няколко дни, но пък е много забавен и интересен. След това разбира се, ако сте си купили семена, ще трябва да изчакате и да поникнат и да пораснат, но чакането си струва, повярвайте.

Първото и основно нещо, което трябва да направите е да нарисувате скица на вашата градина, къде ще разположите цветята, как си представяте, че ще изглежда. Ако пък все пак желаете може и без скица, нека има изненади.

Забравихме да кажем, че понеже ще се работи с пръст ще ви трябват и ръкавици, за да не се изцапате и вода за растенията. Общо взето за тази градина на феите няма точни инструкции, всичко зависи от вашето въображение, но все пак нека ви кажем какво направихме ние.

Първото и основно нещо е да изсипете пръстта в сандъчето и да я натъпчете хубаво и плътно. Изсипвате малко, притискате добре с ръка и продължавате така докато не се запълни почти цялото. Обилно изсипете вода, така че пръстта да се намокри добре, за да не увехнат цветята. След това започва и забавната част. Сложете едната малка саксийка някъде, като направете дупка за нея, тя не трябва да се вижда. В другия край на сандъчето сложете другата саксийка, но нея просто поставете отгоре, обърната настрани. След това посадете цветята или семената където намерите за добре. Ние ги посадихме от двете страни колкото се може по-близо до ръба, защото за средата имахме други планове. Но ако на вас ви харесва по друг начин, може и както решите. След това напълнихме малката саксийка с вода и около нея сложихме готини мидички. Можете дори да ги оцветите с блестящи цветове, достойни за феите. Това е тяхното вълшебно езерце. Покрихме цялата пръст с камъчета за аквариум, защото такива са градините на феите. Останаха ни и затова в другата саксия сложихме различни интересни камъни – това е къщата на феите. Направихме и пътечка от езерото към къщата, с по-големите, които ни останаха. Накрая за детайл направихме и пейка от малки пръчки и лепило, която сложихме до най-красивите цветя. Имахме и малки фигурки от шоколадови яйца и избрахме една жаба, която да пази градината, докато дойдат феите.

Това е всичко! Сега остава да чакаме, повярвайте, те ще дойдат! Не се съмняваме, че вие можете да я направите и по-хубава, само опитайте. Това е най-забавният пролетен проект и ще ви радва цяло лято.

Вижте още:
Как изглежда стаята на една фея
Малка очарователна фея от шишарка и още нещо
Тайната рецепта за закуска на феите
Блестящите и пухкави пудингови сладки на горските феи



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град