новини детски

Начало | новини детски | Над 700 деца ще участват в два театрални фестивала в Шумен

Над 700 деца ще участват в два театрални фестивала в Шумен

Аз детето | 2014-03-25

Над 700 деца ще участват в два театрални фестивала в Шумен

Повече от 700 деца от страната ще участват в Детския театрален фестивал "Коломбина" и в Единайсетите национални ученически театрални празници, които ще се проведат в Шумен в края на тази седмицата, съобщиха организаторите, цитирани от БТА.

Повече от 300 деца от детски градини в Добрич, Търговище, Шумен и Карлово ще представят постановки, мюзикъли и приказни етюди на осмото издание на Детския театрален фестивал "Коломбина", който ще се проведе от 27 до 28 март в Младежкия дом в Шумен. Те ще бъдат оценявани от жури, което ще връчи награди "Властелинът на публиката", "мини талант", за режисура и голямата награда "Гранд при "Коломбина" – за най-добър актьор.
Фестивалът ще бъде под мотото "Заедно да бъдем добри" и е продължение на дейностите по общинската програма за превенция срещу агресията, уточниха организаторите.

На 28 март в Шумен започват и Единайсетите национални ученически театрални празници, с участието на повече от 400 деца на възраст от 6 до 18 години - от с. Паркани в Молдова, от Бургас, Варна, Габрово, Силистра, Разград, Търговище и други градове в България . През двата дни на театралния форум на сцената на Драматично-кукления театър "Васил Друмев" в Шумен ще бъдат представени 26 постановки от 24 театрални състава.

Националните ученически театрални празници нямат конкурсен характер и са посветени на 75-годишнината от рождението на почетния гражданин на Шумен Тодор Колев.

Снимка: sxc.huКоментари
1 коментар

стилиян от шумен в семов , 39 г.,

Публикувано на 26.03.2014

„*има децата в българия

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град