новини детски

Начало | новини детски | Бургас и София ще участват в международно състезание на НАСА

Бургас и София ще участват в международно състезание на НАСА

Аз детето | 2014-03-17

Бургас и София ще участват в международно състезание на НАСА

На 12-ти и 13-ти април Бургас ще се включи в международно състезание за иновативни идеи, ръководено от НАСА. Това съобщиха от пресцентъра на крайморската община, цитирани от БТА. През тази година сред повече от 100-те локации в цял свят, одобрени за участие, са и българските градове София и Бургас.

Състезанието Space Apps Challenge ще се състои за трета година в различни градове от всички континенти по целия свят. България участва в състезанието за втора поредна година. То дава възможност и насърчава иновативно мислещи, талантливи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават и да допринесат за решаването на глобални проблеми, като разработват решения и приложения с отворен код.

Природоматематическа гимназия "Академик Никола Обрешков" е домакин на състезанието в Бургас. България ще се състезава на глобалните финали с 4-те най-добри разработки – най-добрите две решения на състезанието в София и най-добрите две решения в Бургас. Предизвикателствата за решаване през 2014 г. ще попадат в една от категориите – роботика, космически технологии, пилотирани космически кораби, глобални климатични промени и астероид, и ще бъдат в контекста на областите "образование" и "данни". В състезанието могат да участват екипи от всички възрасти, ученици, студенти, професионалисти и експерти. Могат да участват програмисти, инженери, проектанти, еколози, дизайнери, изследователи, предприемачи и всички, които имат желание и мотивация да дадат принос за решаването на глобалните проблеми в света.

Очаква се регистрацията за участие да бъде отворена в началото на април, а предизвикателствата да бъдат публикувани на 12-ти април, когато всеки екип ще може да започне да разработва идеи за решаването им.

Снимка: 2014.spaceappschallenge.org/location/burgas/



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град