новини детски

Начало | новини детски | Рисунките на шест българчета от Плевен бяха избрани сред 26 367 картини от 52 държави на конкурс в Полша

Рисунките на шест българчета от Плевен бяха избрани сред 26 367 картини от 52 държави на конкурс в Полша

Аз детето | 2014-03-24

Рисунките на шест българчета от Плевен бяха избрани сред 26 367 картини от 52 държави на конкурс в Полша

Рисунките на шест българчета от Плевен бяха избрани от международно жури на конкурс в Торун (Полша) сред 26 367 картини от 52 държави. Това съобщиха за БТА от артшколата "Колорит" в Плевен. Темата на състезанието за детски картини на малки художници от цял свят е била посветена на водата, под мотото "Винаги зелено, винаги синьо".

От България са отличени с дипломи за високо ниво на творбите им Валентина Матеева на 5 г., Ивелина Николова на 8 г., Мартин Карабиберов на 10 г., Ирен Ангелова на 13 г., Цвета Ташева на 14 г/ и Нона Спасова на 17 г.. Картините им са включени в представителна колекция на Галерията за детско и младежко творчество в средновековния град Торун. Плевенските деца рисуват в артшколата "Колорит". През тази година те са изпратили в Торун живописни творби, изпълнени със сух пастел. За отлично представяне на възпитаниците си награда е получила и ръководителката на школата Майя Ананиева.

Нона Спасова - 17 г. "Сепии" - наградена творба от "Винаги зелено, винаги синьо" - Торун, Полша
 

Снимки: Арт школа "Колорит" Плевен



Коментари
1 коментар

Диди , ,

Публикувано на 26.03.2014

Браво на децата! :)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град