любими герои

Начало | любими герои | На пътешествие в Стоакровата гора

На пътешествие в Стоакровата гора

Аз детето | 2018-06-21

На пътешествие в Стоакровата гора

Мече с къркорещо коремче... малък Прасчо... мъдър Бухал... пълен с енергия Тигър... Това са само някои от знаменитите, неостаряващи и завинаги любими герои, които за първи път оживяват през 1926 г. Благодарение на А. А. Милн и неговата книга „Мечо Пух“! Повече от 20 милиона копия на книгата и 85 години по-късно, Мечо Пух и приятелите му още радват деца от всички възрасти и от всички краища на света. Веселите истории, незабравимите образи и майсторският начин на писане са направили книгата на Милн една от най-популярните и обичани в цялата литература. Книгата за „глупавото мече“ е преведена на почти всеки език, че дори и на латински. Всъщност, латинският превод на Александър Ленърд, озаглавен „Уини иле Пу“, се превърнал в единствената книга на този език, която някога е била включена в списъка на най-продаваните книги в САЩ.

Не се съмняваме, че и друг път сте чували как Милн създава Мечо Пух (с първоначално име Едуард) по подобие на любимата играчка на сина му Кристофър Робин Милн. Но знаехте ли, че тази играчка може да се види и днес гордо изложена и строго пазена в Нюйоркската обществена библиотека. Така е с писателите и книгите – почти всяка история е вдъхновена от нещо реално. Истинска случка или човек! По същия начин много от другите герои като Йори, Прасчо, Тигър, Кенга и Ру, също се основават на други плюшковци, собственост на сина на писателя. Други герои, като Зайо и Бухал, се основават на животни, които живеят близо до дома на Милн в Англия.

Тъй като толкова много от героите и историите на Мечо Пух се основават на реални предмети и животни, може би се чудите дали наистина има Стоакрова гора – магическата земя на Мечо и приятелите му, която е тяхното „вкъщи“. Вярвате или не, има! Само дето името е друго, по-точно Ашдаун в Съсекс, Англия. Разположена само на 5 км южно от Лондон гората е тиха и спокойна, пълна със сребърни брези, храсталаци и високи борови дървета. Стоакровата гора конкретно се базира на част от това място. Както се досещате, хората често посещават Ашдаун, за да се разходят из мястото на което живеят Мечо Пух и приятелите му. Много години след публикуването на историите за мечето гората става любимото място на дъщерите на Уолт Дисни. Това кара Дисни да направи и филм за най-популярното мече в света за първи път през 1966 година.

Снимки: CNN

Ако обичате Мечо Пух, то вижте още:
Какво казва любимият ви герои от „Мечо Пух“ за вас?
12 от най-забавните и мъдри цитати от ЙориКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град