любими герои

Начало | любими герои | Филип Рийв и неговите необикновени гоблини

Филип Рийв и неговите необикновени гоблини

Аз детето | 2018-03-22

Филип Рийв и неговите необикновени гоблини

Готови ли сте да се впуснете във вълнуващо и интересно приключение с няколко гоблини, принцеса, смел рицар, магьосници и банда приказни същества? Тогава по-добре спрете да четете дотук и отворете някоя от любимите си приказки, защото сега няма да намерите това! Всъщност и при Филип Рийв и неговите гоблини има всички тези изброени герои, но по начин, който никога не сте си представяли. Така че ако обичате приказките, но искате да ги видите, да ги преживеете по много различен начин сте дошли на правилното място. Филип Рийв ще е вашият водач и сега ако си мислите кой е този и дали разбира от гоблини трябва да ви кажем, че е най-добрият. Г-н Рийв е много популярен детски писател, печелил е и доста награди, макар че у нас не е чак толкова познат. Той разбира много от гоблини. Те направо са си неговите домашни любимци.

Вашето приключение започва от Разцепената скала. Домът на зелените същества. Всъщност Разцепената скала изобщо не е скала. Това си е цял замък с кули, като във всяка живее различно племе гоблини, а в най-голямата и най-грозна кула се е настанил и най-грозният от всички – господарят Линч. Ежедневието в дома на зелените чудовища минава както на всички други гоблини по света. Бой, блъскане, грабежи и събиране на много богатства. Ще си кажете и какво, дотук нищо необикновено. Но не бързайте! Още не сте се запознали със слабия и мил Скарпър. Той е различен от всички грозници, които сте срещали досега. Той знае думи като любезност и мираж и използва книгите за четене, а не за тоалетната, както правят останалите му събратя.

Може би точно затова и един ден става приятел с Хенуин. Нашият „смел“ рицар, който иска да спасява принцеси и да побеждава чудовища, макар че дори не е и помирисвал меч. Явно не е виждал и гоблин, защото изобщо не се досеща, че Скарпър е такъв! Доста интересна двойка, нали? При такива герои няма как да няма едно истински забавно и интересно приключение. Нещата стават обаче и още по-хубави, когато към групичката се присъединява Нед. Нед... е принцеса... Да, точно такава си е, само дето въобще не носи лъскава рокля и не чака в някоя кула да бъде спасена. Нашата Нед не е от тия разглезени принцеси. Тя мечтае да пътува, да се дуелира с чудовища и да прави всичко нетипично за принцесите. Сега си представете каква е радостта на тази необикновена принцеса, когато корабът на който пътува бива отвлечен от великан. Направо ѝ се иска да го разцелува!

Точно оттук започва и приключението на нашите меко казано необикновени герои. Това обаче не е всичко – към тях ще се присъединят и банда непохватни магьосници, драконети, жаблини и още куп странни същества. Какво точно ще се случи обаче смятаме да оставим Филип Рийв да ви разкаже. Единственото, което ние гарантираме е, че приказките за гоблини ще ви станат любимите!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град