любими герои

Начало | любими герои | 5 любопитни неща за Доналд Дък, които със сигурност не знаете

5 любопитни неща за Доналд Дък, които със сигурност не знаете

Аз детето | 2018-05-04

5 любопитни неща за Доналд Дък, които със сигурност не знаете

На 9-ти юни 1934 година кратък анимационен филм показва най-новия герой на Дисни, който ще се превърне в истинска звезда и който ще бъде любимец на много поколения години наред. Досещате ли се за кого говорим? Подсказваме: той е бял паток, носи моряшки костюм и се казва... Доналд Дък! За разлика от Мики Маус, който е измислен така че да бъде перфектен, Доналд не е никак съвършен. Той има както добри, така и отрицателни черти като всички нас и най-вероятно заради това го обичаме толкова много.

Досещате се, че за нас като фенове беше невероятна новината, че Доналд и компания отново ще се завърнат с анимационния сериал „Патешки истории“. Може би дори вече сте гледали първите епизоди... Сега обаче сме се събрали за друго: ще ви споделим няколко факта за веселия паток, които почти никой не знае, а са доста любопитни и си струва да ги прочетете.

Той има второ име

Знаете ли второто име на Доналд Дък? Не се стеснявайте, почти никой не го знае, освен тези, които много са внимавали, когато са гледали епизод с негово участие от 1942 година. Тогава за първи и единствен път патокът бива наричан с пълното си име, което е Доналд Фаунтлерой Дък.

Доналд има сестра

Всички знаем за племенниците на Доналд Дък, Хюи, Дюи и Луи, но някога мислили ли сте кои са техните родители? Оказва се, че този въпрос няма така лесен отговор и е проучван от хиляди фенове. Благодарение на тях вече знаем и отговора: трите малки беладжии са синовете на Дела (Дъмбела) Дък, близначката на Доналд. Самата Дъмбела е астронавт и тя ги оставя с Доналд, преди да излети в космоса.

Филми повече от всеки друг

Малко е странно, но знаехте ли, че Доналд Дък е участвал в общо 7 пълнометражни филма. Това си е своеобразен рекорд, защото никой Дисни герой не е постигал такова число досега.

Само двама са дали гласа си

Бихте си помислили, че през годините редица различни хора са били гласът на Доналд. Все пак са минали толкова много години. Истината е, че досега само двама актьори са имали честта да озвучават този известен паток. Кларънс Наш е първият човек, който озвучава Доналд. Наш играе Доналд до 80-те, когато остарява прекалено за тази дейност и обучава Тони Анселмо, който да поеме озвучаването със специфичния му глас. Анселмо е Доналд и до ден-днешен.

Бил е водещ на Оскарите

Доналд Дък просто е печелил престижната филмова награда „Оскар“, но и водил церемонията. При това не като някакъв човек в костюм, а самият той от огромен екран. Доналд също има звезда на холивудската алея на славата, която е била добавена през 2004 г.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град