покани

Начало | покани | Музейна работилница за деца ви очаква в Кюстендил

Музейна работилница за деца ви очаква в Кюстендил

Аз детето | 2017-04-17

Музейна работилница за деца ви очаква в Кюстендил

Музейна работилница за деца „Изработване на въстанически знамена“ ще се проведе в Регионален исторически музей – Кюстендил. Това ще стане в дните 20, 21 и 22 април 2017 г. Темата на априлската работилница е посветена на едно от най-паметните събития в нашата история, довело до възстановяване на Българската държава след петвековно чуждо владичество – Априлското въстание.

Важно място в неговата подготовка заема изработването на знамена, което се възлага на местни зографи и учителки. От голямо значение са отличителните знаци – разярения лъв и думите „Свобода или смърт“, които децата използват при изработването на своите „въстанически знамена“. Така те се докосват до революционния дух на епохата и до желанието за свобода и независимост.

Заниманията, в които децата ще имат възможност да изработят копие на едно от знамената на Априлското въстание, ще се проведат на 20, 21 и 22 април 2017 г. от 14.00 до 18.00 ч. в специализирания Музеен кът за деца и любопитни възрастни, намиращ се при Археологическата експозиция на РИМ – Кюстендил на бул. „България“ 55. Входна такса: 2,00 лв.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град