покани

Начало | покани | Станете търсачи на съкровища и смели учени с „Музейните приключения“ с Регионален исторически музей – Русе

Станете търсачи на съкровища и смели учени с „Музейните приключения“ с Регионален исторически музей – Русе

Аз детето | 2017-04-04

Станете търсачи на съкровища и смели учени с „Музейните приключения“ с Регионален исторически музей – Русе

За поредна година Регионален исторически музей – Русе организира тридневна работилница за деца „Музейни приключения“. Занятията ще се проведат в периода 11-13 април. Под ръководството на музеен педагог, малките откриватели ще се превъплътят в търсачи на съкровища, ще научат повече за праисторическите хора и техния начин на живот, ще решават задачи с римски цифри и ще разберат колко тежи заплатата на римския войник. Книга на крепостите ще разкрие пред децата тайните на средновековните замъци.

В занятията могат да се включат ученици от 1 до 4 клас след предварително записване на телефон 0886 072 085. Таксата за участие е 5 лв. на ден. Максималният брой ученици в групата е 15. Записването се извършва до запълване на бройките. „Музейни приключения“ е една от многобройните инициативи на музея, насочени към децата. Целта е момчетата и момичетата да осмислят свободното си време през ваканцията, да се забавляват и да получават нови знания. Интересът към занятията е голям, а свободните места се запълват до няколко часа след оповестяване началото на записванията.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град