покани

Начало | покани | Великденска работилничка с мотове и много вълшебни изненади на 1 април

Великденска работилничка с мотове и много вълшебни изненади на 1 април

Аз детето | 2017-03-28

Великденска работилничка с мотове и много вълшебни изненади на 1 април

Инициативата „Приказки в Софарма“ ще превърне Sopharma Towers в магическо място за децата и любимите им герои. На събитието са поканени всички малчугани и техните родители, за да се потопят заедно в магията на словото, предадена от автори и актьори. Четенето ще се състои на 1 април от 11.00 до 14.00 часа на партера на търговския център в Кулите.

Авторът на детски книжки Радостина Николова, илюстраторът и автор Мая Бочева и актьорите Ивайло Захариев, Йоанна Темелкова и Симона Халачева ще водят децата в литературното приключение.

„Чрез живия контакт и въздействието на художественото слово инициативата се стреми да насърчи любовта на най-малките към богатството на литературата, да привлече вниманието на родителите към възпитателната сила на книгите и да приобщи семействата към обществената кауза на изкуството.“, споделят за четенето организаторите.

„Детската фантазия е като цвете – пъстро, красиво, бодливо и смешно. А срещите с деца са като да се разхождаш в градина, пълна с такива цветя. Моята цел е да провокирам децата да обичат книгите и да търсят магията им.“, споделя Радостина Николова, която е автор на книгата „Моите красиви рога“ и поредицата „Приключенията на мотовете“. Освен че ще запознае децата с нейните чудати герои, Радостина ще направи с малчуганите и „Великденска работилничка с мотове“.

През интересно интерактивно приключение ще преведе децата Мая Бочева, която е автор и илюстратор на книжките „Туй-онуй“. „В основата стоят любимите детски въпроси, а отговорите идват под формата на приказки, в които децата играят и се забавляват по всевъзможни начини, защото проектът е мултимедиен. А това е така, за да насърчим любовта към четенето, да надникнем заедно чрез словото в страната на фантазията. Приказките оживяват както в печатни издания, така и в таблетите и телефоните ни, за да може да привлечем вниманието на децата от дигиталния свят и да им покажем и „живите“ книги, които носят своята ценност“, разказва Мая. Тя ще научи малките читатели и да изработват сами книжки в ателието „Направи си книжка с „Туй-онуй“.

Двете работилнички са подходящи за деца над 4 години, а по-малките ще имат възможност да оцветяват картинки с приказните герои.

Театърът също ще бъде част от събитието. Йоанна Темелкова, Симона Халачева и Ивайло Захариев ще заведат децата в приказните светове на любимите им произведения. Симона ще преведе децата през чудната приказка „Роня, дъщерята на разбойника“, в която играе на сцената на Театър „София“. Йоанна ще разкаже на децата историята „Красавицата и Звяра“, а Ивайло ще ни заведе до света на костенурката Франклин. Героите от приказните страници ще предадат на малките читатели нови емоции и житейски уроци чрез своите преживявания. „Ние сме отговорни за развитието на най-малките. Първата крачка към това е любовта към книгите, които срещат децата с различни приказни герои в множество ситуации и от всяка една те могат да получат своя малък урок.“, споделят организаторите.

В отделен кът гостите ще разгледат ръчно изработени сувенири, които могат да закупят, а събраните средства ще бъдат дарени за инициативата „Село назаем“ на читалище „Съзнание – 1927“, с. Долни Вадин, Монтана, съвместно с фондация BCAUSE. Гостите ще могат да закупят и книжките от поредицата „Приключенията на мотовете“ и „Туй-онуй“ на специална цена.

Програма:

  • 11:00 – 11:20 – Йоанна Темелкова, „Красавицата и Звяра“
  • 11:20 – 11:35 – Радостина Николова, „Приключенията на мотовете“
  • 11:35 – 12:20 – Великденска работилничка с мотове
  • 12:20 – 12:35 – Симона Халачева, „Роня, дъщерята на разбойника“
  • 12:35 – 12:50 – Ивайло Захариев, „Франклин“
  • 12:50 – 13:10 – Мая Бочева, „Туй-онуй“
  • 13:10 – 14:00 – Ателие „Направи си книжка с „Туй-онуй“.


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град