покани

Начало | покани | Хайде да се забавляваме в ателие за изписване на великденски яйца

Хайде да се забавляваме в ателие за изписване на великденски яйца

Аз детето | 2017-04-07

Хайде да се забавляваме в ателие за изписване на великденски яйца

На 9 април – Цветница от 10 до 17 часа в Националния етнографски музей ще се проведе ателие за изписване на великденски яйца за деца и възрастни. Каним малки и големи любители на красивите великденски яйца да се присъединят на празника и да усвоят техниката за изписване на яйца с восъчна писалка.

Любезната доц. д-р Светла Ракшиева от ИЕФЕМ ще покаже на всеки желаещ как да си сътвори оригинално яйце с християнската и българска символика за най-светлия християнски празник – Възкресение Христово. По време на ателието доц. Светла Ракшиева ще разкаже за обичаите и традициите на празниците Великден и Празната неделя (Томина неделя).

Събитието е част от кампанията на ИЕФЕМ – БАН „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“ за създаване на модерен образователен център в Националния етнографски музей. Всеки може да подкрепи кампанията като изпрати SMS на номер 17 777 с текст „DMS MUZEY“. Приходите от билетите за ателието – на цената на редовен билет за музея, също ще влязат в бюджета за образователния център.

Музеят разчита на посетителите да дарят според възможностите им, за да се събере нужната сума от 20 000 лв за нужното оборудване за образователния център – грънчарско колело и пещ за изпичане, фурна за обредни хлябове и ястия, тъкачен стан, интерактивни табла и други необходими уреди и обзавеждане.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град