покани

Начало | покани | Музейко кани малки и големи на научни забавления с вход свободен

Музейко кани малки и големи на научни забавления с вход свободен

Аз детето | 2017-05-16

Музейко кани малки и големи на научни забавления с вход свободен

Музейко ще се включи в Европейска нощ на музеите на 20 май и през този ден посетителите ще могат да разгледат Детския научен център напълно безплатно. Освен да поиграят сред експозициите, деца и родители ще имат възможност да се включат в богата програма от дейности в съботния ден. Работното време за 20 май остава стандартното за Музейко – от 10:00 до 18:00 ч. и в рамките на деня всички, решили да посетят Детския научен център, ще имат възможност да го направят без да заплащат входна такса.

Заедно с постоянните експозиции, ще може да бъде разгледано и най-новото в Музейко – изложба „Влечуги“, която представя над 40 вида живи змии и гущери, както и миниекспозицията с експерименти, посветена на великия учен Алберт Айнщайн. Малки и големи ще се включат и в дейностите, предвидени да се проведат на 20 май.

Програмата включва:

  • 11:00 – 12:00 – „Вълшебна книжка“ – представяне на детска книжка. Светла Иванова гостува на Музейко с нейната активна приказка „Вълшебна книжка“, част от проекта ѝ „тананикаща йога“ за родители и деца от 3 до 12 години. Това е първото представяне на книжката ѝ в София. В открития урок посетителите ще имат възможността да практикуват заедно, да чуят част от песничките за раздвижване към книжката и да се запознаят с героите ѝ.
  • 11:00 – 16:00 – Експериментариум – Направи си сам мозайка. Образователният екип на Музейко ще разкаже на децата за формите и фигурите, които ежедневно ни заобикалят. Според повечето учени триъгълникът е най-стабилната (устойчива) фигура. Квадратът пък е правилен четиристен, защото има 4 еднакви страни. Посетителите ще видят какви фигури могат да направят от триъгълници и квадрати и заедно ще подредят една голяма мозайка.
  • 13:00 – 15:00 – Radio Family. Студиото на детското Radio Family е отворено за всички, любопитни да разкажат любима история в радиоефир. Евелина Павлова и нейни колеги ще представят съвместната дейност на радиото и Детския научен център.

Европейска нощ на музеите, София 2017 г. се организира по инициатива на Френския институт, България и с подкрепата на Столична община и Министерство на културата.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град