покани

Начало | покани | Родители и деца ще мерят сили в игри на „Фамилатлон“ 2017

Родители и деца ще мерят сили в игри на „Фамилатлон“ 2017

Аз детето | 2017-05-12

Родители и деца ще мерят сили в игри на „Фамилатлон“ 2017

На 14 май 2017 г. Асоциация Родители в партньорство със Столична община организира за децата и техните семейства „Фамилатлон“ – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот. На Голямата поляна в Южния парк от 10.30 до 18.00 часа над 30 клуба за спорт и свободно време ще предоставят възможност на 4000 деца и родители да експериментират с нови преживявания и да изберат своя спорт или любимо занимание за свободното време.

Деца и родители ще участват в различни състезания и игри: скачане в чували, надуване на топки или дърпане на въже са само част от изненадите, подготвени от организаторите. Под формата на игри и състезания децата ще научат повече за различните спортове, а родителите ще имат възможност да се запознаят с хората, които предлагат алтернативи за полезно и приятно прекарване на свободното време на подрастващите.

За девета поредна година деца и семейства ще могат да обиколят европейските столици без да напускат София. Играта „Малката Европа“ е абсолютен фаворит на малки и големи заради възможността деца и родители да изследват Южния парк и да открият скритите на територията му столици на страните-членки на Европейския съюз. Там ще ги посрещнат доброволци-домакини на столиците и ще им покажат най-интересното от градовете. Всеки участник в играта ще получи личен „Паспорт на пътешественика“, в който ще може да събере печати от обиколката, а за най-запалените пътешественици ще има и томбола с атрактивни награди.

От 11 часа ще стартира Голямото велошествие за малки велосипедисти от 3 до 6 г., в което всеки участник печели медал и незабравимо преживяване.

Официален гост на празника е столичният кмет госпожа Йорданка Фандъкова.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град