покани

Начало | покани | Ден на бащата в Националния военноисторически музей

Ден на бащата в Националния военноисторически музей

Аз детето | 2016-06-06

Ден на бащата в Националния военноисторически музей

На 11 юни (събота) от 10 до 18 часа с вход свободен и разнообразни забавления в Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се проведе „Ден на бащата“, посветен на специалната връзка между детето и бащата.

Специално за събитието Българската армия ще представи военни автомобили от Сухопътни войски – Мерцедес и Хамър, катапултна седалка на Военновъздушните сили, високопроходима линейка, участвала в мисии.

Многобройните партньори на музея са подготвили вълнуващи атракции, много игри и награди. Посетителите ще се почувстват като истински войници в кабините на ракетен комплекс 2К 52 ФРОГ „Луна-М“ и вертолет МИ-24. Търсачите на силни усещания ще бъдат предизвикани да изкачат 8-метрова стена за катерене и да се присъединят към скаутския лагер на открито, в състезателните тренажори ще се превърнат в професионални пилоти от Formula 1, а малчуганите ще могат да скачат на воля върху голям матрак.

Мерцедес-Бенц е приготвил най-новия си автомобил, с който всички татковци и деца ще могат да си правят снимки.

Завладяващият Свят на играчките, изпълнен с цветове, фантазии и чудеса, ще очаква всички деца с много игри и атрактивни забавления. Ще бъде обособено пространство и за бебета, в което със специални активности ще се насърчава партньорството между родителя и детето. Конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички и колички, видеоигри, решаване на загадки, приказки за парите и разнообразни интерактивни игри не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение на малчуганите. А най-бързо разрастващата се образователна платформа ще ги предизвика да научават нови неща, забавлявайки се.

На специална надуваема писта децата ще управляват най-новите модели картинг колички, а с играта „Троп трайк“ ще трябва да преминат през лабиринт, спазвайки пътните знаци. Любителите на колоезденето ще се забавляват с едни от най-атрактивните модели велосипеди. А тези, които искат да спечелят детско колело, могат да се включат в състезание по колоездене. Успешно финиширалите ще участват в томбола в края на деня.

Бащите ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили, както и да се насладят на увеличен, напълно реалистичен модел на многоцелеви изтребител JAS-39 Gripen, специализиран автомобил за пътна помощ, трактор, тракторна косачка, телескопичен товарач, мини верижен товарач и влекач, на който децата ще могат да се качат и да си направят снимка, която да получат на магнит.

Само в „Деня на бащата“ гостите на музея ще разберат как се инспектират горивата в истинска мобилна лаборатория, а татковците ще научат децата си как се сменят гуми в мобилен автосервиз.

Лятната читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива и интригуващи истории, любими герои, книжки за оцветяване и игра, която ще покаже как забавлявайки се, да научим повече за българския бит и култура.

Изморилите се ще могат да си отдъхнат в специално обособен ТВ кът, където децата ще се забавляват с любими детски филми, а техните родители ще разберат как да създадат безопасна и контролирана ТВ среда.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град