покани

Начало | покани | Изложба, ателие по рисуване и филми за Деня на бащата в НДК

Изложба, ателие по рисуване и филми за Деня на бащата в НДК

Аз детето | 2016-06-09

Изложба, ателие по рисуване и филми за Деня на бащата в НДК

Фондация „Лале“ в партньорство с Националния дворец на културата организират разнообразни и интересни събития с възможности за бащи и деца да се забавляват.

От 13 до 19 юни в клуб „Перото“ ще може да се види тематична изложба „Да бъдеш баща“.

На 18 юни (събота) от 11:00 часа ще има организирано атрактивно рисуване в детския кът на „Перото“ на тема „Нарисувай баща си“, с подкрепата на фирма „Имахинариум“ и Фондация „Лале“.

По екраните на Двореца през цялата седмица ще се прожектира специален видеоклип за националната кампания „Да бъдеш баща“. Под мотото „Ела с баща си на кино!“ НДК се включва в нея.

На 19 юни (неделя) в кино „Люмиер“ от 19:00 часа ще има прожекция на късометражните продукции „Колко си хубав “ и „Батмобил“. Цена на билетите 5 лв. за възрастен и 3 лв. за деца.

За поредна година Фондация „Лале“ се включва активно в отбелязване на „Деня на Бащата“ в третата неделя на месец юни, а НДК е партньор за първи път.

Независимо от културни, религиозни и социални различия, все повече хора осъзнават важната роля, която бащата, дядото, вуйчото, чичото, по-големият брат – значимите за децата мъжки фигури в семейството, имат за тяхното пълноценно развитие. Знае се, че бащите (биологични, осиновители или с друга бащинска роля) помагат на децата да имат добри приятелства и представяне в училище, висока самооценка, пълноценни отношения с възрастните, по-малко проблеми с поведението и риск от употреба на наркотици и най-важното – добро самочувствие. Добре е бащите да знаят, че когато пораснат децата им ще следват техния пример, а не съветите им.

За филмите:

Колко си хубав

„Колко си хубав“ разказва за личната и много човешка история на 16-годишно момче, което избира любовта пред опцията да живее нечий чужд живот, скрит зад различни обществени маски. Филмът е смела стъпка към разбиването на анонимността, която съществува навсякъде и принуждава много хора да изберат да не бъдат себе си.

Актьорският състав включва: Роберт Радев, Милена Станойевич и Данаил Обретенов. Сценарият е на Александър Мануилов, музиката е дело на Милена Иванова и Стоян Ганев, оператор е Иван Палейков, а художник Антоанета Костова. Продуценти са Надежда Кехайова, Белана Средкова и Красимир Порязов. Филмът се реализира чрез НДК и продуцентска къща „ТВ Ентъртеймънт“ ЕООД.

Батмобил

Разведеният Владимир живее със 17-годишния си син Христо след скорошен развод с успялата си бивша съпруга. Въпреки това Владимир продължава да се държи все едно нищо не се е случило, което изключително много дразни сина му. Появяването на откраднатата им семейна кола не помага на ситуацията, особено когато тя е паркирана пред тях и особено когато Владо настоява, че това е техният Батмобил.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град