Инициативи

Начало | Инициативи | Лятна безплатна академия помага на учениците в София да наваксат пропуските

Лятна безплатна академия помага на учениците в София да наваксат пропуските

Аз детето | 2022-05-12

Лятна безплатна академия помага на учениците в София да наваксат пропуските

Безплатна лятна академия за ученици от 1 до 12 клас ще подкрепи наваксването на пропуските от онлайн обучението в София това лято. Академията се провежда за дванадесета поредна година и се организира от фондация „Заедно в час“ в две столични училища.

Лятната академия ще се проведе на живо от 19 юли до 5 август в 90 СУ „Генерал Хосе де Сан Мартин“ в ж. к. „Люлин“ и в 119 СУ „Академик Михаил Арнаудов“ в ж. к. „Изток“. Заниманията с учениците са всеки делничен ден от 9:00 до 12:30 ч.

Родителите трябва да попълнят онлайн формуляр на сайта на „Заедно в час“, за да запишат децата си за академията. Крайният срок за записване е 15 юни.

Местата са ограничени и за определени класове свършват бързо, затова се препоръчва родителите да не чакат последния краен срок за записване.

Целта на лятната академия е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. През тази година основен акцент е и подобряването на социално-емоционалните умения на учениците, които пряко влияят на академичните им резултати.
„След две години в онлайн формат сме щастливи Лятната академия да се върне отново в класните стаи на живо. Вярваме, че това преживяване ще е изключително ценно за учениците. Академията ще им позволи не само да затвърдят своите знания и да развият нови умения, но и да създадат приятелства и да общуват със свои връстници от цяла София. По време на академията сме предвидили и много допълнителни клубове по интереси, тематични дни и възможности всяко дете да открие нова мотивация да учи и да има приятно преживяване в училище“, споделя Борислава Данева, старши специалист „Въвеждащо обучение на учители“ в „Заедно в час“ и част от екипа на Лятната академия.

В часовете за учениците са включени изучаването на различни общообразователни предмети, проектно-базирани дейности, клубове по интереси и спорт. Осигурени са всички необходими материали и учебни пособия.

Преподаватели в академията са новите мотивирани учители от програма „Нов път в преподаването“ на „Заедно в час“. Те преподават по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Академията е част от тяхната интензивна предварителна подготовка и обучение преди влизането в училище през септември 2022 г.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град