Инициативи

Начало | Инициативи | Артцентър „Сити марк“ представя пролетна ваканционна програма за деца

Артцентър „Сити марк“ представя пролетна ваканционна програма за деца

Аз детето | 2022-03-28

Артцентър „Сити марк“ представя пролетна ваканционна програма за деца

Артцентър „Сити марк“ представя специална пролетна ваканционна програма за деца, съобщават от културната институция. На 2 април е премиерата на „Пук“ по Валери Петров. „Цял живот търсим „вълшебни бисерчета, които ни правят по-добри“, но понякога те са толкова дълбоко скрити в нас, между истината и лъжата, че няма как да ги открием. Но не преставаме да ги търсим с надеждата, че могат да ни променят. И така до безкрай“, казва режисьорът Валентин Владимиров. По думите му, когато става дума за автори като Валери Петров, няма как да останем само на повърхността – тяхната истина е толкова дълбока, че ако не се гмурнем, по-добре да не се събличаме по „плувки“.

Сценографията и куклите са на Ралица Лъскова. Музиката е на Станимир Иванов. Участват абсолвенти от специалност „Актьорство за куклен театър“ от клас на проф. Румен Рачев.

Дързост се иска, като на малката Лили, която с острото си харпунче е слязла на „дълбокото“, за да търси бисерче. И всички морски обитатели, с охота ѝ предлагат помощ. Но дали са искрени? Няма страшно. Наоколо е Хрили – ужасът на океана, най–грозната и страшна дълбоководна риба. Всички се боят от него. Не и Лили, разбира се. Защото „истинското е невидимо за очите“. Приятелите се усещат по сърцата и външният вид не е от значение, разказва Валентин Владимиров.

Другите детски заглавия в афиша на „Сити марк“ са „Снежната кралица“ – на 3 април, „Сапунена фантазия“ – 10 април, „Шарената книжка“ (концерт за най-малките и техните родители) – 16 април, и „Неродена мома“ – 17 април.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град