Инициативи

Начало | Инициативи | Дракончето Ринити, изложбата „От Флинстоун до смартфон“ и забавления за геймъри ви очакват в Националния политехнически музей за Нощта на музеите

Дракончето Ринити, изложбата „От Флинстоун до смартфон“ и забавления за геймъри ви очакват в Националния политехнически музей за Нощта на музеите

Аз детето | 2022-05-11

Дракончето Ринити, изложбата  „От Флинстоун до смартфон“ и забавления за геймъри ви очакват в  Националния политехнически музей за Нощта на музеите

За 18-ото издание на Европейската нощ на музеите Националният политехнически музей (НПТМ) ще е със свободен вход от 18:00 до 23:00 ч. Сами, със семейството или с приятели, за Вас, Европейската нощ на музеите е възможност да откриете или преоткриете НПТМ в празнична атмосфера.

Програмата ще започне в 18:30 ч., когато ще „долети“ истински дракон. Дали е страшен, кой е най-добрият му приятел, обича ли да яде спагети и ябълки, ще разберете от Доника Ризова, популярна телевизионна водеща, ПР експерт и автор на увлекателната детска книжка „Дракончето Ринти“. Запленените от Ринти могат да си закупят книжката, а и не само нея, на преферентна цена от кътчето на Издателство „Мармот“, които ще бъдат специални гости.

За феновете на „почти съвременната“ потребителска техника и електроника, а и не само за тях, ще е любопитно да разгледат отблизо най-новата ни изложба „От Флинстоун до смартфон“. В нея са представени десетки работещи устройства от близкото минало: радиоприемници, телевизионни апарати, магнетофони, касетофони, компютри, лаптопи и всичко останало, което до неотдавна се е смятало за истински технологичен бум. Посетителите ще видят отблизо т. нар. „радио на Джеймс Бонд“, прочутия фотоснайпер „Зенит“ и фотоапарата за моментни снимки на…Спайдърмен.

Геймърите – ветерани ще могат да си припомнят какви са били първите компютърни и видео игри и да покажат на децата си как се играе с тях. Допълнително ще „оживеят“ и най-популярните реклами за техника и електроника, излъчвани през 80-те и 90-те години на ХХ век.

Сложна наука ли е физиката? Отговор на този въпрос ще получат всички, които посетят единствения в страната музеен кабинет по физика и участват в предвидените атрактивни демонстрации. Те ще се проведат между 18:30 и 21:00 ч., а билетите за тях се закупуват от касата на музея.

Европейската нощ на музеите е уникална възможност да се потопите в света на историята, науката и техниката в Националния политехнически музей.

Вижте още:
На въпросите отговори и кой дракон трябва да дресираш ти разбери!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град