Инициативи

Начало | Инициативи | Разходка в света на прилепите представя Природонаучният музей в София

Разходка в света на прилепите представя Природонаучният музей в София

Аз детето | 2022-05-07

Разходка в света на прилепите представя Природонаучният музей в София

Националният природонаучен музей при БАН представя през май продължението на 30-минутния филм „В малкия голям свят на прилепите“, съобщават от музея. Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, в партньорство с Националния природонаучен музей при БАН и Интеркултура Консулт. Авторите на идеята – Антония Хубанчева, изследовател-прилеполог и театралният режисьор Гергана Димитрова, доразвиват работата си и я трансформират в интерактивна разходка, чийто водач ще бъде самата Антония. Ще научим от първо лице за най-новите ѝ открития в областта на сензорната екология, как всъщност се провежда научно изследване и по какъв начин различните науки си помагат.

Според сензорната екология, ако погледнем през очите на различни животни, ще виждаме света съвършено различно. Въпрос не само на гледна точка, а и на сетивни органи. Инсталацията „В малкия голям свят на прилепите“ е бутикова покана към публиката да види света по напълно нов начин и това е съвсем буквално. Публиката обаче няма да е просто наблюдател, тя ще е и директен участник. Множеството обекти, които ще бъдат разположени на различни места в Националния природонаучен музей при БАН, ще позволят на всеки участник да види и усети обкръжаващата го среда през сетивата на прилепите.

Интерактивните турове с водещ Антония Хубанчева ще се провеждат по график. Те са безплатни, със задължително предварително записване. Подходящи са за деца над 12 години, поясняват от музея. Част от инсталацията ще бъде активна през седмицата от 12 до 19 май в работното време на музея и ще е постоянно достъпна за посетителите му. През целия месец май музеят ще представя на първия си етаж изложба от проекта, както и прожекция на филма „В малкият голям свят на прилепите“.

Вижте още:
Прилепите
Защо прилепите спят надолу с главата?
Прилепи се заселиха в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град