Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Кажете сбогом на любимия си трик в Mario Kart 8

Кажете сбогом на любимия си трик в Mario Kart 8

Аз детето | 2023-11-14

Кажете сбогом на любимия си трик в Mario Kart 8

Ако някога сте играли Mario Kart 8, знаете, че колкото повече изоставате в състезанието, толкова по-добри предмети ви предлага играта. Някои играчи понякога се опитват да употребяват този факт в своя полза. Но вече няма да може. Професионалната стратегия, наречена „bagaging“, беше официално премахната в най-новия пач на Nintendo, който внася някои радикални промени във вечно популярната състезателна игра за Switch.

Booster Course Wave 6, последната партида от DLC състезания и курсове на Mario Kart 8 Deluxe, пристигна на Switch и донесе със себе си и серия от промени в геймплея. Играчите вече няма да бъдат обсипвани със звезди, Bullet Bills и други мощни предмети, ако незабавно стигнат до последното място, когато стартират състезание. Този трик, известен от години, беше коригиран в последната актуализация.

Ето всичко останало, което ви очаква в Mario Kart 8 версия 3.0.0:

  • Добавен е платен DLC: Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass, Wave 6 (две купи, осем курса, четири героя, 17 Mii състезателни костюма).
  • Добавен е бутон „Музика“ към горното меню. Това е функция, при която можете да слушате фоновата музика, която се възпроизвежда по време на играта, както желаете. Дори играчи, които не притежават Booster Course Pass, могат да слушат фоновата музика на DLC курсовете.
  • Добавена функция, при която други играчи, които не са приятели, могат да се присъединят към стая. След като създадете стая, натиснете бутона + или бутона –, за да покажете идентификатора на стаята на екрана на стаята и да кажете на вашите колеги състезатели идентификатора на стаята. Към другите състезатели можете да се присъедините, като въведете ID на стаята в „Търсене по ID на стаята“.
  • Можете да създадете стая, дори ако имате 0 регистрирани приятели.
  • Добавени кредити за Booster Couse Pass.
  • Увеличено е времето за непобедимост на част от героите и персонализациите на превозните средства.
  • Направено е така, че да не можете да придобивате силни предмети, когато вземете кутия с предмети, като спрете или шофирате на заден ход, или вземете кутия с предмети, която е на едно и също място няколко пъти по време на състезание.
  • Съкратено е времето между придобиването на кутия с артикул от някого до възстановяването ѝ.
  • Намалена честота на появяване на Mirror и 200cc в „Worldwide“ и „Regional“.
  • Направено е така, че да можете да придобиете „Костюма Varia“, когато използвате amiibo от серията Metroid.
  • Направено е така, че да можете да придобиете „Hylian Suit“, когато използвате amiibo от серия Legend of Zelda.
  • Направено е така, че да можете да придобиете „костюма Kirby“, когато използвате amiibo от серия Kirby.
  • Направено е така, че да можете да придобиете „Костюм на маргаритка“, когато използвате amiibo на Дейзи.
  • Поправен е проблем, при който кола Bob-omb не се взривява в Wii Moonview Highway, но кола Bob-omb се взривява за някого, с когото играете онлайн.
  • Коригиран е проблем, при който, когато се състезавахте срещу призрак в изпитания във времето на острова на Йоши, червеният път не се появяваше, въпреки че призракът докосва крилатия облак.

Идентификаторите на стаи, които не изискват кодове на приятели, за да могат хората да се свързват и да играят онлайн, е страхотна промяна, а времето за повторно пораждане на кутията с артикули и рамките на invicinibilty без съмнение ще окажат голямо влияние върху играчите на Mario Kart от високо ниво. Но независимо дали се изкачвате в класациите или просто играете с приятели по време на почивните дни, това, което се случва бележи тъжен ден за дългогодишните фенове.

Както посочиха някои играчи, стратегията не е изчезнала напълно. Все още можете да карате много бавно, за да вземете кутиите си с артикули, или да изберете конкретни точки на трасе, за да излезете от пистата и да изостанете, преди да направите изпълнен с време обратен удар. Но нивото на уменията за използване на трика ще бъде много по-високо, ще изисква много повече познания за играта и ще бъде жизнеспособно само на определени писти. Може да не е бил това начинът, по който играта е била предназначена да се играе, но това е органична част от това как връзката на хората с нея се разви с течение на времето, когато откриха всички странности на Mario Kart 8 Deluxe.

Най-новият пач вероятно ще окаже огромно влияние върху класациите на играта и конкурентите през следващите седмици и месеци, странно нещо за игра на Nintendo, която е излязла преди шест години.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град