любопитно

Начало | любопитно | Какво бихте си купили ако сега имахте 300 лева? Защо не пържени картофи?

Какво бихте си купили ако сега имахте 300 лева? Защо не пържени картофи?

Аз детето | 2021-07-26

Какво бихте си купили ако сега имахте 300 лева? Защо не пържени картофи?

Пържените картофи са любими на всички хора по света! Макар и известни с това че не са чак толкова полезни, всички обичаме порция пържени картофки от време на време. Но колко бихте платили за тази порция? 1, 2, най-много 5 лева ако са със сирене отгоре, нали? Но можете ли да си представите, че има хора, които плащат по 300 лева? Не, изобщо не се шегуваме!

Двама американски готвачи разбиха всички рекорди, като приготвиха картофки, които си спечелиха отличие от „Гинес“. Но какво им е толкова специалното, че струват такава огромна сума пари? Картофите, които са специален калифорнийски сорт са предварително бланширани в шампанско Dom Perignon и френски шампанизиран оцет. След това се пържат три пъти в гъша мас от свободно отглеждани гъски.

На финала пържените картофки се овкусяват с трюфелова сол, трюфелово олио и щипка настъргано сирене пекорино от Умбрия, Италия. И за допълнителна доза лукс се поръсват с черен летен трюфел. Поднасят се в скъп френски кристал. Ресторантът, в който се предлагат картофките за 200 долара е един от най-популярните в Ню Йорк.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град