любопитно

Начало | любопитно | Локомотивът на БДЖ „Хан Аспарух“ участва в опит за рекорд на Гинес

Локомотивът на БДЖ „Хан Аспарух“ участва в опит за рекорд на Гинес

Аз детето | 2021-05-28

Локомотивът на БДЖ „Хан Аспарух“ участва в опит за рекорд на Гинес

Един от новите локомотиви „Смартрон“ на БДЖ ще бъде част от опит за поставяне на рекорд на Гинес. На 29-и май българският състезател по стронгмен Мариян Димитров, който е многократен републикански и балкански шампион в популярния силов спорт, ще направи опит да издърпа със собствени сили 84-тонния локомотив на максимална дистанция в рамките на 60 секунди.

Събитието ще се осъществи със съдействието на БДЖ от 13:00 ч. на коловозите в Локомотивно депо Пловдив и ще бъде отворено за посетители при спазване на необходимите мерки за безопасност. Мариян Димитров е единственият професионален състезател по стронгмен в България, представляващ страната ни на световни и европейски състезания. По-известен е като най-силният човек на България и Балканите. В предишни опити е издърпвал 45 тонен трамвай на 16 метра, и многократно е дърпал автобуси, камиони и пожарна на проведените състезания.

Утрешният опит ще бъде официално кандидат за рекорд на Гинес, при подготовката за който Мариян успява да издърпа 60-тонен маневрен локомотив. БДЖ пожелава успех на Мариян и винаги е в готовност да подкрепи инициативи, които популяризират България като привлекателна дестинация и като горда със спортните си успехи нация.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град