Растения и животни

Начало | Растения и животни | Измамно сладки и много опасни животни

Измамно сладки и много опасни животни

Аз детето | 2016-03-04

В природата има изобилие от сладки, пухкави същества, които само като погледнеш ти се приисква да гушнеш и да усетиш тяхната топлина и пух. Някои от тях познаваме много добре, но дори и не подозираме какво всъщност се крие зад този очарователен вид. За съжаление много от тези очарователни животинки всъщност са доста опасни и могат сериозно да навредят на всеки, който ги накара да се чувстват застрашени. Ние също бяхме доста изненадани, когато научихме това и бързаме да го споделим с вас. Сега ще изброим само няколко от най-сладките животни, които са в състояние да навредят много лошо на всеки. Колкото са сладки, толкова са и опасни. Не се заблуждавайте от пухкавата им козина, сладките големи очи и невероятно красивият външен вид. Те са умни и могат да бъдат много опасни!

Сибирска катерица

Мисълта за сладка, малка и пухеста катеричка, тежаща 50 грама, с красива къдрава опашчица пиеща от бебешка бутилчица може да сгрее сърцето и на най-безчувствения човек. Сибирската катерица е голяма около 15 см от носа до опашката. Но е и много опасна. Тяхната агресия може да е сладка, когато катеричката притича и открадне сандвич от вашия пикник, но те са смъртоносни заради възможността да пренасят болести. Сибирската катерица е обявена за едно от най-опасните животни, която разпространява бяс и кърлежи. Въпреки че лечение има, ако човек не открие проблема навреме или не го третира правилно, той може да доведе до неврологични проблеми, последвани от нещо още по-лошо.

Енот

Какъв сладък малък бандит само е енотът! Кой не харесва енотите? Определено са малко досадни, когато се шмугват в боклука ви или ви крадат храната от къмпинга, но техните очарователни маскирани лица компенсират за всичко това. Те изглеждат толкова гальовни, че ако подържите някой за известно време, той ще ви бъде приятел завинаги. Сериозно, те дори ухаят на маргаритки. Това обаче е само заблуда, защото те са страшно опасни. Могат да ви атакуват по много хладнокръвен начин. Енотите, които не се страхуват от хора са склонни да атакуват, но учените казват, че това държание е по-често срещано при еноти, които живеят между хора. Въпреки това сериозни атаки над хора от група еноти е изключителна рядкост, всъщност малко подобни атаки са документирани. По принцип еноти не плячкосват домашни котки и кучета, но в историята има няколко подобни много кървави случаи.

Синьопръстенест октопод

Той е малък и красив. Прелестните му пръстени блестят във фосфоресцентно синьо. Препаската му дава възможност да се крие сред морското дъно при наличие на опасност. Когато го видите, най-вероятно ще ви се прииска да го вземете вкъщи, да го сложите в аквариум със солена вода и да си го отглеждате. Но не трябва да го правите! Да си го вземете за домашен любимец може да бъде смъртоносна грешка. Синьопръстенестият октопод е не по-голям от 20 см, но отровата му е достатъчно силна да убие 26 човека за минута. Друго интересно нещо, е че все още не е открита антиотрова, с която може да се спасите.

Бавното Лори

Това всъщност е вид лемур. Може би никога не сте чували за него, но това е най-сладкото, срамежливо и очарователно бозайниче на земята. Този заплашен от изчезване вид може да се срещне в Борнео, Бангладеш, Виетнам, Индонезия, Индия, Китай, Тайланд и Филипинските острови. На някои места го използват за домашен любимец, което всъщност е незаконно. Големите му очи, сладкото му личице, малките му ръчички и бавната му природа го прави едно от най-опасните прикрити чудовища. Като оставим настрана, че е един от най-сладките бозайници, той е много отровен и злобен. Бавното Лори произвежда токсини от вътрешната страна на лактите си. Те намазват малките си с тази отрова, за да ги предпазят от нападения и съответно смърт от по-големи хищници. Захапка от Лори причинява болезнени оттоци. За щастие токсините са безобидни и не са фатални.

Лебед

Такава стойка, такава грация, начинът по който се носят по водата и формата на вратовете им които формират сърце, когато се гушкат с избрания правят това създание едно от най-красивите на света. С тези характеристики лебедът е едно от последните животни, които можем да си представим по друг начин. Спокойното езеро и романтичните сцени не са завършени без присъствието на бели лебеди носейки се безгрижно по спокойната вода. Лебедите са страхотни родители и биха защитавали малките си до последен дъх. Тук идва и проблемът. Много птици имат инстинкта да защитават малките си от хищници, но те се отказват ако хищникът е по-голям и по-силен от тях. Лебедите обаче не се предават. Те не само атакуват летейки и удряйки ви с крила, но също така хапят и биха се опитали да ви удавят ако имат тази възможност. Да бъдете преследвани в парка от развилняла се птица, която иска да ви навреди, определено не е от интересните неща, които искате да ви се случат.

Тъпонос делфин

Може би някои от вас ще си кажат, че това не е възможно. Та тези животни спасяват човешки животи. Почти всяка година гмуркачи се губят и тези приятели ги връщат към живота. Делфините са сравнявани с хората. Те са интелигентни, комуникативни, имат способността да учат, да правят трикове, смешки и използват перките си почти като ръце. Как може да не ги заобичате? Някои хора дори вярват, че те имат специални лечебни сили. Плуването с делфини може да бъде терапевтично и незабравимо изживяване. Може би заради очите им, усмихнатите физиономийки, игривостта или интелигентността им, но делфините успяват да спечелят сърцата ни. Делфините могат да бъдат агресивни, когато са в опасност или пък семейството им е застрашено, могат да убиват дори акули ако се наложи.

Куче динго

Само погледнете тази козина, тези очи, тази игрива гримаса. Ако това динго беше зад стъклото на някой зоомагазин, със сигурност щяхме да искаме да си го вземем вкъщи. Щяхме да го наречем Бандит, да му сложим червена кърпа на врата и да го заведем в близкия парк, където да го гледаме как си играе. На това му се казва истински приятел. Това очарователно създание с глупаво име и пламък в очите, всъщност няма нищо общо с жълтеникавия ви лабрадор. Не. Това е диво, опасно и непредсказуемо животно. Дивото куче е любознателен, интелигентен хищник, който се движи в група, което означава, че винаги има няколко от тях и всички са за „честната битка“. Динго често убиват като захапват гърлото на жертвата. Винаги успяват да се нагодят към условията и ситуацията при нападението. Нещото, което ние ви съветваме е да не се опитвате да ги галите, да не си играете с тях, да не им хвърляте свирещи играчки и ако куче динго ви последва до дома ви, определено не го приютявайте. За повече от 1 000 години динго не са се превърнали в домашни любимци. Може би има причина. Разберете, че това не е обикновено куче. Това е динго.

Разбира се накрая трябва да знаете, че тези животни стават агресивни най-вече, когато трябва да защитават малките си. Пък и кои родители в целия свят не биха направили същото?

Снимки: pixabay.com

Вижте още:
Най-интересните животни в света
Удивителните животни, които морската вода крие
Най-смешните животни от миналата 2015-та година



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град