покани

Начало | покани | Игри, забавления, наблюдение на птици очакват малки и големи в Южния парк

Игри, забавления, наблюдение на птици очакват малки и големи в Южния парк

Аз детето | 2023-05-29

Игри, забавления, наблюдение на птици очакват малки и големи в Южния парк

Много игри, забавления и поредният „Кашонвил“ с „Бързи и сръчни“ за децата ще се проведе на 3 юни в столичния Южен парк. И всичко това организаторите от „Безопасни детски площадки“ са обединили под прекрасното име „Фамилатлон“. Състезания и награди за най-добрите гарантират дълъг и преливащ от емоции празник за децата, а единственото притеснение на организаторите е „стискаме палци за слънце“. Те очакват да получат подкрепа от родителите за няколко неща, които ще им помогнат да направят за първи път играта „Бързи и сръчни“.

Фестивалът ще се състои тази събота, 3 юни, за 15-а поредна година. От 10:00 ч. до 17:00 ч. на Голямата поляна в Южния парк в София малки и големи ще могат да се отдадат на различни спортни игри като тенис, хокей, катерене на стена, лакрос, детски голф и гимнастика, ще се организира и велопоход. „Фамилатлон“ е прекрасна възможност родителите и децата да прекарат време заедно – сред природата и с полезни занимания, каза за БТА Мария Николова от Асоциация „Родители“.

Здравето на фокус

На събитието ще има щандове на различни организации и компании с инициативи, насочени към семействата и децата. Темата за здравето ще бъде във фокуса на фестивала. Ще представим каузата си за борбата срещу тютюнопушенето сред подрастващите, посочи Николова. Ще бъде дадена информация и за програма „Спасители на животи“ на една от застрахователните компании в България. Заедно с „Училище по първа помощ“ ще бъдат представени различни ситуации, при които оказването на първа помощ може да спаси живота на човек. Фондация „Една от 8“ също ще има свой щанд на фестивала, а нейните представители ще насочат вниманието към нуждата от профилактика на рака на гърдата. Ще има и щанд на козметична компания, която ще обърне внимание на посетителите за грижата за кожата през лятото.

Артзанимания и забавления

Освен да спортуват, посетителите на „Фамилатлон“ ще могат да се отдадат и на артзанимания като рисуване. На фестивала от сдружение „Безопасни детски площадки“ ще предоставят забавление на децата с играта „Бързи и сръчни“. Светът на технологиите и тайните на роботиката ще бъде друг акцент от фестивала. Децата ще могат да научат повече и за рециклирането и грижата за природата. Предвижда се отново играта „Ябълки за смет“, която цели посетителите да съберат отпадъци и за предаването им да получават ябълка. Българско дружество за защита на птиците също ще бъде част от събитието. Опитен орнитолог ще запознае посетителите с разнообразието от пернати обитатели на Южния парк, съобщиха от организацията.

По време на фестивала ще има и изложение на плодове и зеленчуци и други биопродукти. Ще има и занаятчийски сладолед. Организаторите на фестивала обещават много веселба, изненади и награди. Усмивките на децата пък са най-ценното, на което се надяват, посочи още Мария Николова от асоциацията.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град