покани

Начало | покани | Пътуване с влак с парен локомотив по маршрута София – Копривщица и обратно организират от БДЖ на 3 юни

Пътуване с влак с парен локомотив по маршрута София – Копривщица и обратно организират от БДЖ на 3 юни

Аз детето | 2023-05-28

Пътуване с влак с парен локомотив по маршрута София – Копривщица и обратно организират от БДЖ на 3 юни

Пътуване с влак с парен локомотив организират от БДЖ на 3 юни, събота, по маршрута София – Копривщица – София, съобщиха от дружеството. Парният локомотив ще потегли от Централна гара – София в 9:00 ч. и ще пристигне в гара Копривщица в 11:57 ч., след кратки престои по някои гари, разположени в красиви местности в Балкана.

След пристигането на гара Копривщица, за пътуващите с влака, ще бъде осигурен автобусен транспорт до града.

По време на пътуването за всички пътници ще има и допълнителни приятни изненади по повод отбелязването на 135 години от създаването на българските железници. Атракционният влак ще тръгне от гара Копривщица обратно към Централна гара – София в 16:40 ч., където ще пристигне в 19:26 ч.

Цената на билета за пътуване в двете посоки София – Копривщица – София е 76 лева с включено запазено място. За всички деца до 10-годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена. Билетите могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.

По случай Международния ден на детето – 1 юни БДЖ организира пътуване по маршрут Септември – Велинград – Септември. Ще има и втори курс по същия маршрут на 4 юни.

Композицията с парния локомотив ще потегли от гара Септември в 9:15 ч. и ще пристигне във Велинград в 12:00 ч. след две спирания на гарите Варвара и Долене. Атракционният влак ще тръгне от гара Велинград в 14:15 ч. обратно към гара Септември, където ще пристигне в 16:05 ч.

Цената на билета за пътуване в двете посоки Септември – Велинград – Септември е 68 лева с включено запазено място. За всички деца до 10-годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град