новини детски

Начало | новини детски | Художествената академия отваря ателиетата си за децата

Художествената академия отваря ателиетата си за децата

Аз детето | 2021-08-05

Художествената академия отваря ателиетата си за децата

Дванадесетото издание на Лятната академия за деца и ученици се провежда в София до 31 август. Събитието е културно-образователен проект на Националната художествена академия и Фондация „Св. Пимен Зографски“ към Националната художествена академия. Ръководител на проекта е Мария Ландова. По време на детската академия се провеждат творчески ателиета по живопис, графика, керамика, мозайка, икона, кукли, калиграфия, комикс, дизайн.

Програмата през това лято ще бъде посветена на стогодишнината от рождението на писателя Борис Априлов – баща на поредицата „Приключенията на Лиско“. За първи път част от заниманията ще се провеждат извън центъра на столицата чрез „Лятна академия на колела“. По традиция събитието ще завърши с изложба на детските произведения в галерия „Академия“.

С децата, които са в две възрастови групи – (от 6 до 10 и от 11 до15 години) – ще работят студентите от различни специалности на НХА, бакалаври, магистри и докторанти, завършили втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. Организираните занятия в рамките на проекта създават възможности за получаване на базови знания и умения, в следните направления: – академично – рисуване от натура; – творческо – ателиета по изящно и приложно изкуство; – експериментално – екипни задачи, уъркшоп програма с утвърдени артисти, креативни игри; – пленер, посещения на музеи и галерии, хепънинг.

Такси: – един ден от 9:00 до 18:00 – 9 астрономически часа + 1 ч. обедна почивка – 30 лв.; – Половин ден – 4 астрономически часа + 1 за обедна почивка – 15 лв. – Една седмица – 120 лв. – За месец август – 500 лв. (за цял ден), 250 лв. (за половин ден). При желание от страна на родителите се осигурява топъл обяд за децата от кетъринг. Обядът се заплаща допълнително.

Отстъпки: За второ дете от семейство 20% намаление на таксите. За трето дете – безплатно За дете в неравностойно положение – безплатно

Възможно е да се плати и в деня на посещение.

Photo by Phil Hearing on Unsplash



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град