новини детски

Начало | новини детски | Ангел наистина е ангел! 11-годишно дете намери и върна чанта с няколко хиляди лева

Ангел наистина е ангел! 11-годишно дете намери и върна чанта с няколко хиляди лева

Аз детето | 2021-07-19

Ангел наистина е ангел! 11-годишно дете намери и върна чанта с няколко хиляди лева

Всеки от нас понякога си е представял ей така отнякъде изведнъж да му паднат малко пари, с които да си купи нещо скъпо, за което винаги е мечтал! Но както знаете парите, стига да не се спечелят от тотото например, се изкарват с труд и няма как да ти паднат от небето. Това знае и 11-годишният Ангел, който се превърна в истински ангел за семейство от Симеоновград, след като им върна изгубените спестявания от дълъг труд в Германия.

Случката е от началото на седмицата, когато момчето излиза навън и почти пред вратата на дома си намира изгубена чанта на земята. Взема я и веднага я носи обратно вкъщи на баба си. Двамата я отварят, за да се опитат да разберат на кого е чантата, а вътре освен документи установяват, че има и над 10 000 лева. Двамата обаче не се и замислят да ги вземат, а веднага намират адреса и името на собственика на парите и на чантата. „Даже на личната карта пишеше, че живеят хората на „Иван Вазов“. Имаше документи, аз веднага щях да ида до къщата да ги върна. Ако ги нямаше, щях да ида в полицията и да ги предам“, разказва Ангел Георгиев.

Изгубените пари били на Ели Йорданова и съпруга ѝ. Двамата работят в Германия. А парите събирали за ремонт на къщата си. Разбрали, че са ги изгубили, когато трябвало да платят в магазина. „Идваме да вземем нашия син от детска градина и ето тази, вече така известна чантичка, беше в моя скут и при самото слизане от колата, да посрещна сина ми, защото тръгна да излиза на пътя, аз я събарям, но не обръщам внимание“, споделя Ели Йорданова. Със сълзи на очи се връщат пред дома на Ангел в Симеоновград с надеждата да намерят парите. Разказват, че тя била малка, защото кой не би взел толкова много пари, особено след като ги намери на улицата. Ангел обаче пък вече бил тръгнал към техния адрес и веднага ги познал по снимката от личната карта и без колебания им върнал чантата.

„Виждам, че хората идват тука и търсят нещо. Питах – „Чанта ли търсите?“. Те казаха „Да“. Отидох, взех я, дадох я и така“, каза още Ангел. „Много хубаво дете е! Така е възпитано – нищо чуждо не се взима“, с гордост заяви дядото на Ангел. Ели, която отново получи парите си вярва, че Ангел е бил пратен, за да ѝ помогне. Надява се да успее да възпита и своя син по този начин и е категорична, че ще възнагради 11-годишното момче.

Нямам думи за тази постъпка, респект и към родителите, и бабата и дядото, че са възпитали това прекрасно дете, казва Стальо. Благодарим им от сърце, защото това беше един голям труд месеци наред в чужбина, допълва и съпругата му. А Ангел дори и за момент не се е замислил, че може да не върне парите. Казва, че отново би постъпил по същия начин.

Но благородство на семейството не свършва дотук. Семейството, чиито пари детето намери и върна вече му е дало малък подарък, а сред първите, които спонтанно решиха да поощрят малкия герой е и семейство Моллови от Бургас. Те са работили в сферата на туризма и имат голяма къща, която решиха да предоставят на Ангел и родителите му за почивка. Семейството на Ангел обаче иска да даде тази възможност за почивка на някое дете, което не може да си я позволи!

Още малко за невероятната честност на детето можете да видите в в репортажа на Bulgaria ON AIR.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град