новини детски

Начало | новини детски | Кои са най-лошите деца на света? Сладкодумният автор Дейвид Уолямс ще ви разкаже!

Кои са най-лошите деца на света? Сладкодумният автор Дейвид Уолямс ще ви разкаже!

Аз детето | 2021-08-16

Кои са най-лошите деца на света? Сладкодумният автор Дейвид Уолямс ще ви разкаже!

Готови ли сте да се запознаете с най-лошите деца на света? Ехо-о-о! Чували ли сте за пет ужасни момчета и пет нетърпими момичета? Като Диана Дивана – толкова обсебена от телевизията и сраснала се с дивана, че сама се превръща в такъв! Или Плюнчещия Пол, чиято плюнка му докарва големи главоболия на една училищна екскурзия! Да не забравяме и Ревливата Рита – плачлива кака с непоносимия навик да си измисля! Сладкодумният автор Дейвид Уолямс ни предлага колекция шеметно закачливи разкази с великолепни илюстрации от майстора на четката Тони Рос.

Дейвид Уолямс превзема с щурм света на детската литература. Книгите му са преведени на повече от петдесет и пет езика и са продадени в над четиридесет милиона копия по света. Общо над сто седмици са на първо място сред детските книги. Те постигат невиждан успех, като Плъхбургер, Зъбар злобар и Лютата лелка печелят Националните годишни награди за най-добра детска книга. И не само. През 2018 г. Леденото чудовище грабва наградата за художествена измислица в категория „Детска литература“ на Британските годишни награди за книга! Досега въображението на г-н Уолямс развеселява нашите деца с романите си. А ето, вече тук са и разказите му в картинки, цветни и пъстри точно какъвто е и животът на децата ни!

Тони Рос е възпитаник на Колежа за изкуства в Ливърпул. През годините се изявява като карикатурист, графичен дизайнер, артистичен директор в сферата на рекламата. В книгоиздаването твори едновременно като писател и илюстратор. Изключителният му талант може да бъде открит в илюстрациите на над 2000 книги.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град