новини детски

Начало | новини детски | "Голямото приключение на малкото таласъмче" на Никола Райков – първата авторска приказка-игра в света

"Голямото приключение на малкото таласъмче" на Никола Райков – първата авторска приказка-игра в света

Аз детето | 2013-06-10

"Голямото приключение на малкото таласъмче" на Никола Райков – първата авторска приказка-игра в света

Често сме скептично настроени към българските автори, но един от тях е на път да промени това. Дебютната книга на Никола Райков "Голямото приключение на малкото таласъмче" среща топъл прием на педагози от цялата страна заради нестандартния си подход към най-малките.

Книгата е първата авторска "приказка-игра" в света и според автора й тя "развива фантазията на децата, учи ги да правят избор и да поемат лична отговорност". Книгата е уникална и с това, че не съдържа отрицателни персонажи и събития.
"Децата са въодушевени и цяла седмица четем и препрочитаме историята. Хиляди благодарности към автора за създадената приказка-игра." казва Мадлена Георгиева, ръководител на група "Мечо Пух" от детска градина "Първи юни" в Горна Оряховица.
"Училищата и градините, за които ми е известно, че ползват книгата са поне двадесет" споделя Никола Райков. Те могат да си и много повече, тъй като авторът няма пряка контрол върху разпространението на книгата.

Завършилият информационни технологии в САЩ Никола Райков е предоставил безплатна електронна версия на книгата си на сайта prikazka-igra.com, който сам е създал.
"Имам в класа си дечица, чиито родители нямат възможност за екстри, от рода на списания, игри, книжки." споделя Йорданка Първанова, учител в СОУ "Любен Каравелов" в Димитровград. "Въпреки че книгата излезе само преди месец и половина получавам много снимки, рисунки и дори видео материали от училища и градини" казва Никола Райков.

Първоначално той е създал книгата за три годишния си син и споделя, че няма как да не е щастлив от ентусиазираната реакция на другите деца и техните преподаватели. "Тази книга е изключителна! Това е най-доброто до този момент, което можем да предложим на децата! Поздравявам автора за усета, за професионализма, за стила му на писане!" заключва Пламена Иванова, трети курс по предучилищна педагогика в ПУ "Паисий Хилендарски".



Коментари
3 коментара

Никола , ,

Публикувано на 10.06.2013

Има лека фактологическа грешка в заглавието, това е първата приказка-игра, т.е. книга-игра за най-малките. Иначе книги-игри за юноши има много.

От редакцията: Благодарим Ви за корекцията. :-)

veronika manoilova, 9 г.,

Публикувано на 23.06.2013

emi az ne obi4am da me komentirat

Viktoria ivanova, osem г.,

Публикувано на 17.07.2013

sigorno e iaka

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град