новини детски

Начало | новини детски | Стартира „Забавното лятно четене“ 2013!

Стартира „Забавното лятно четене“ 2013!

Аз детето | 2013-05-23

Стартира „Забавното лятно четене“ 2013!

Скъпи деца, ето че дойде време за новата лятна кампания на любимия ви детски портал Az-deteto.bg и Столична библиотека „Забавното лятно четене“ 2013!

Старт на кампанията ще дадем точно в 17.00 часа на 28 май (вторник) 2013 г. и тя ще продължи през цялото лято, до първия учебен ден, когато ще приключи. Скоро след края на кампанията ще бъдат обявени и нейните резултати за най-четящ град, най-четящо училище, най-четящо дете и най-четена книга за лято 2013.

Ако и ти искаш да си сред най-четящите деца на България, започвай отсега да се подготвяш и прегледай списъка ни с книжки. Набележи си първите страхотни заглавия, които ще прочетеш. Официалното откриване на „Забавното лятно четене“ 2013 ще бъде на 28 май 2013 г. в книжарница „Гринуич“ на бул. „Витоша“ 37, от 17.00 часа.

Официални гости на събитието ще бъдат посланиците на кампанията детските автори Роси Кота и Петя Кокудева и журналистът, и тв водещ Ники Кънчев. На място ще бъде направена демонстрация как да се регистрирате за участие в кампанията и как да попълвате онлайн читателския дневник. Съорганизатор на кампанията е Столична библиотека.

Освен това ще има викторина и много страхотни награди за раздаване! Входът е свободен и ще чакаме всички желаещи деца и вашите родители в книжарница „Гринуич“!

Партньори на инициативата са: ЧЕЗ България, Софарма
Комуникационен партньор: Civitas

Институционални партньори: Министерство на образованието, Асоциация „Българска книга“, Глобални библиотеки, Българска библиотечно-информационна асоциация, УНИЦЕФ България, "Ентусиаст", "Фют", "Сиела", "ПАН", „Инфодар“, БГ книга
Медийни партньори: България он ер, Нова телевизия, БНР, БГ Радио, Радио Enjoy, Dnes.bg, Az-jenata.bg,Teenproblem.net, Аз чета, Дневникът на мама, Програмата, Bgmaps.com, Национална мрежа за децата, detskiknigi.com, Sofia Design Week Kids, Книжарница "Гринуич", Kafene.bg.



Коментари
3 коментара

Диди , ,

Публикувано на 23.05.2013

Страхото! :) До редакцията" Книгите, които вече сме прочели, ще участват ли?... Защо не добавите още книги , аз изпратих някой заглавия? Вземете ги от сторе.бг. Ще има ли пак награди за коментари? Предварително благодаря!

От редакцията: Това все още се решава, а награди ще има със сигурност, но за какво ще бъдат скоро ще обявим. Колкото до предложението ти, благодарим, повечето от там вече добавихме.

Диди , ,

Публикувано на 29.05.2013

До редакцията: Няма защо! :) Но не можете ли да добавите още някои книги: Книгите от "12 романа за момичета" ("Ребека", "Полиана"...), всички книги от поредицата за Мери Попинз(на Памела Травърз), "Приключенията на Оливър Туист", още книги от "Вечните децки романи", "Любими детски романи", "Съвременни детски романи"...

От редакцията: Ще ги добавим, чудесни предложения. Но ще те помолим, да ги изпращаш от определеното за това място на сайта на "Забавното лятно четене", защото така ще можем да ги добавяме по-лесно.

Лили , ,

Публикувано на 18.12.2015

A кой спечели "Най- четено дете,, през 2013

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град