новини детски

Начало | новини детски | Книжките за смелата изследователка Дора вече и в България

Книжките за смелата изследователка Дора вече и в България

Аз детето | 2013-06-24

Книжките за смелата изследователка Дора вече и в България

Предстои да излезе серия от книжки за Дора Изследователката, най-прочутата и актуална в световен мащаб анимационна героиня, любимка на всички деца от 3 до 9-годишна възраст.
Проектът на MTV и техния специализиран канал "Никелодеон" е най-гледаната детска поредица за последните години.
В България хитовото анимационно филмче се излъчва от 3 години и ще продължава да радва всички почитатели на малката изследователка чрез телевизионния канал Супер 7.

Дора живее в интересен тропически свят с най-добрия си приятел – маймунката Ботичко. Във всеки епизод тя кани децата да се включат в поредното приключение, което има планиран резултат. Дора разполага с карта, за да маркира местата за престой по пътя. Заедно с малките зрители тя преодолява интересни препятствия и винаги стига до заветната цел. В края на всеки епизод Дора и приятелите й отбелязват успеха с ритуален танц на радостта – нейна запазена марка.

Малкото момиченце стана фаворит на детската публика по всички краища на света заради новаторския подход на концепцията.
Книжките са леки, забавни и достъпни, поощряват детското въображение, същевременно информират и възпитават палавниците, следвайки ловък, ненатрапчив тон. Дора забавлява дечицата, докато ги учи как да се справят в различни ситуации, как да изследват заобикалящия ги свят и да решават минипроблеми всеки ден. Тя насърчава околните да изграждат доверие помежду си, да помагат на приятелите си, да бъдат сплотени в сблъсъка с трудности. Освен това тя ги провокира да решават математически задачи, да се занимават с музика, да правят упражнения за отлична физическа кондиция...

Във всички свои начинания Дора Маркес е съпроводена от говореща лилава раничка, както и от маймунката Ботичко. Последната е кръстена на своите симпатични червени ботушки.

В света са издадени повече от 500 заглавия от поредицата.  Образът на Дора вече е толкова популярен, че е изградена внушителна съпътстваща мрежа от продукти – играчки, раници, аксесоари и други артикули, свързани с нейните приключения. Издателство "Колибри" започва да издава поредицата за Дора и на български език, стартирайки с 20 заглавия – ще излизат по 2 на месец. Предвидени са издания от всички ценови категории, за читатели на възраст между 3 и 12 години.
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град