новини детски

Начало | новини детски | Вдъхновяващата история на 6-годишната Елизабет, която може да пее и свири по слух

Вдъхновяващата история на 6-годишната Елизабет, която може да пее и свири по слух

Аз детето | 2022-12-13

Вдъхновяващата история на 6-годишната Елизабет, която може да пее и свири по слух

В рубриката „5 минути извън новините“ телевизия Bulgaria ON AIR ви среща с 6-годишната Елизабет. Тя притежава рядката дарба да свири и пее по слух. Наричат я дете чудо. Елизабет Амбарцумян е на 6 години, но владее сцената с ангелския си глас. Сравнително отскоро участва в конкурси и състезания, но вече е спечелила десетки награди. Притежава рядко срещана дарба – безспорен присъщ слух. Докато връстниците ѝ играят на двора, Елизабет отделя на занимания с музика поне по 3 часа на ден. Признава, че не е достатъчно, защото мечтите ѝ са големи.

„Аз съм гледала големите певици и аз съм искала да стана като тях от малка – като Лили Иванова“, споделя мечтата си детето. Елизабет пее на 4 езика – български, руски, италиански и арменски. А любимата ѝ песен е „Моя страна, моя България!“

Двигателят зад детето чудо е нейната майка – самата тя Мисис България Интернешънъл за 2022 година. Споделя как е открила таланта на дъщеря си. „Един ден просто се прибрах вкъщи след работа и заварих малката с баба ѝ да си играе и в един момент я виждам как свири на едно детско пиано песнички от Youtube, които е слушала, по слух. Когато чух колко правилно и разпознаваемо свири песничките, страшно много се въодушевих и реших, че веднага трябва да потърся професионално мнение“, споделя гордата майка, Манита. И добавя, че талантът е дар от Бога.

Когато чуват Елизабет за първи път, музикалните педагози са изненадани от нейния талант. След 10 г. Елизабет се вижда да покорява сцени и да пее и свири от сърце.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град