Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Sony представи PS5 и PS5 Pro в стила на първата PlayStation по повод 30-ата си годишнина

Sony представи PS5 и PS5 Pro в стила на първата PlayStation по повод 30-ата си годишнина

Аз детето | 2024-09-20

Sony представи PS5 и PS5 Pro в стила на първата PlayStation по повод 30-ата си годишнина

Sony представи лимитирани версии на игровите конзоли PS5 и PS5 Pro по случай 30-годишнината на марката PlayStation. Конзолите са направени в известния сив цвят, в който беше пусната оригиналната PlayStation. С второто поколение на PlayStation компанията премина към черно. Настоящите модели PS5 се предлагат в бяло, но поддържат сменяеми странични панели.

Пакетът PlayStation 5 Pro Console – 30th Anniversary Limited Edition включва:

  • Игрова конзола PS5 Pro в уникален цвят с 2 TB SSD и с поддръжка на Wi-Fi 7 в региони, където се поддържа този стандарт;
  • Безжични контролери DualSense и DualSense Edge, направени в същия сив цвят, калъф за последния, станция за зареждане на контролери;
  • Вертикална стойка и подвижен панел за инсталиране на дисково устройство (самото дисково устройство се продава отделно).

Комплектът също така включва USB-C кабел, който имитира оригиналния кабел за първата PlayStation, набор от стикери, плакат с ограничено издание (1 от 30 възможни дизайна) и щипка за кабел за PlayStation. Конзолата ще бъде налична за продажба в PlayStation 5 Pro Console – 30th Anniversary Limited Edition Bundle от 21 ноември. Пакетът PlayStation 5 Digital Edition – 30th Anniversary Limited Edition включва бездискова версия на конзолата PlayStation 5 с 1 TB устройство в характерен сив цвят, капак за дисково устройство в цвета на конзолата, контролер DualSense и стойка за вертикален монтаж на конзолата. Тук потребителите ще получат и USB-C кабел, стилизиран като оригиналния кабел за PlayStation 1, комплект стикери, плакат с ограничено издание и щипка за кабела на PlayStation.

Sony отбелязва, че ще бъдат произведени общо 12 300 конзоли PlayStation 5 Pro Console – 30th Anniversary Limited Edition. Числото символизира месеца и деня на пускане на пазара на първата игрова конзола PlayStation. Много е вероятно повечето от тези конзоли да попаднат в ръцете на дистрибутори, които след това да ги продадат на завишени цени. Пакетът PlayStation 5 Digital Edition – 30th Anniversary Limited Edition Bundle вероятно ще бъде по-лесен за закупуване. Sony не уточни колко подобни комплекта със сив PS5 планира да пусне, но отбеляза, че предварителните поръчки ще започнат да се приемат на 10 октомври.

В допълнение към двете специални версии на игровите конзоли, Sony ще пусне и преносимата конзола PlayStation Portal за отдалечени игри на PS5 в същата цветова схема. Ще има и опция за закупуване на контролера DualSense Edge отделно, който ще бъде достъпен за поръчка от 26 септември. Представените нови продукти ще бъдат налични в официалните магазини на PlayStation. В региони, където няма такива магазини, местните търговци ще продават устройствата. Sony не разкрива цената на новите продукти.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град