покани

Начало | покани | Един час на изкуствата в "Красна поляна" - София на 26 януари

Един час на изкуствата в "Красна поляна" - София на 26 януари

Аз детето | 2009-01-24

Един час на изкуствата в "Красна поляна" - София на 26 януари

На 26 януари 2009 г. ще се открие поредната четвърта самостоятелна изложба на Адам Фекете и ще бъде представена интересна книжка, изцяло включваща рисунки на Адам, ученик в 3-ти клас.

Книжката е издадена по идея на г-н Иван Чакъров – кмет на район “Красна поляна“и г-жа Росица Дабова, началник отдел “Култура и образование” в района и със съдействието на СО-район “Красна поляна” и ПК за Децата, младежта, спорта и туризма.

Освен рисунки на малкия Адам, има поздравителен адрес от кмета до всички малки и големи деца на “Красна поляна”:
“Да е мирна, плодотворна, радостна и пъстроцветна 2009 година. Нека донесе много успехи на младите ни таланти – художници и поети, музиканти, певци и танцьори...”

На децата, които ще присъстват се предоставят материали да рисуват заедно.
Ще има и песни и добро настроение! Един “Час на класа” ще се проведе с откриване на изложба на Адам, представяне на книжка с негови творби, песни и рисунки заедно. Един час на изкуствата, в който могат да участват талантите!
Поканата е от читалище “Свети Свети Кирил и Методий” в София, където ще се състои тази среща на малките творци.

Коментари
3 коментара

Ирина Начеви, 9 г.,

Публикувано на 14.02.2009

ИНТЕРЕСНО

Таня , ,

Публикувано на 25.02.2009

супер тъпо

Роси Рос, 36 г.,

Публикувано на 15.01.2010

Адам още с първата си изложба впечатли и получи покани за следващи.Той се доказва и сам,когато са му давали възможност и е имал муза!В БНР\"Хоризонт\",където бе гост,по време на ефир направи портрет за минута,долавяйки и характера на един от поканените гости. В предаването по БТВ в \"Часът на мама\" три работи с размер 50/70 останаха в студиото,които сътвори като гост по време на предаването.Екипът ,чаровните водещи Ива и Боби,бяха впечатлени от работата му.Дълго време по-късно получаваше поздравления и от зрителите. Излезе и книжка с рисунки на Adam. За сингъла \"Ronsard\",екипът,който направи обложката,избра рисунка с рози от малкия творец.Посониерата на Пиер дьо Ронсар/16 век/,където е живял има под прозорците направени от камък горящи рози.Рисунката на Адам бе най-близо като идея. \"Море от любов\" по БТВ в събота от 17ч в рубриката за талантливите деца на „Фондация Димитър Бербатов”, ще бъде представен 10 годишния Адам Фекете от София,който вече има зад гърба си 6 самостоятелни изложби и участие в две общи изложби. Adam Fekete е единственото дете, участвало със студенти от Художествената академия в уъркшоп за батик (техника в изкуството и текстила, при която се използва восък, за да се изрисуват тъкани, картини) от Индонезия. Той е и единственото дете, поканено да участва в международен пленер с художници от България, САЩ, Израел и Русия по повод 130 години от Руско-турската война. Негови творби са собственост на ценители в Германия, САЩ, Русия, Унгария ,Бразилия, България....

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град