покани

Начало | покани | Мега-спектакъл концерт- " Българин да се наричам" ще има утре в София

Мега-спектакъл концерт- " Българин да се наричам" ще има утре в София

Аз детето | 2009-02-03

Повече от 400 деца ще участват във фолклорен концерт в зала 1 на НДК на 4 февруари (сряда) от 19. 30 часа. Мегаспектакълът ще се проведе под надслов " Българин да се наричам" и за първи път ще събере на една сцена възпитаниците на националните училища за български фолклор. Представители ще има от Национално училище за танцово изкуство - София, Национално училище за фолклорни изкуства " Филип Кутев"- Котел, Национално училище за фолклорни изкуства - Широка лъка, както и от училищата " Панайот Пипков" - Плевен и музикалното училище от София - "Любомир Пипков". Концертът ще се състои под патронажа на министъра на културата, а организатор е Президентски клуб   "България".

Mладите възпитаници на музикалните училища са вдъхновени от идеята да покажат богатото разнообразие на фолклорните области на България и да накарат зрителите да се почувстват горди като българи. Организаторите обещават 120 минути, изпълнени с артистичен " букет" от български народни песни и танци.
Режисурата на грандиозния спектакъл е поверена на режисьора Стефан Мушатов, хореографията - на Христо Иванов, сценографията - на Георги Петров.



Коментари
1 коментар

Гергана Петрова, 9 г.,

Публикувано на 15.02.2009

реши да се включа защото в този сят има всичко нълходимо .

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град