покани

Начало | покани | Писателката Леда Милева ще разказва на децата за любимите си книги

Писателката Леда Милева ще разказва на децата за любимите си книги

Аз детето | 2009-02-24

Писателката Леда Милева ще е гост на Столична библиотека в инициативата “Книгата, която промени живота ми”. Тя ще разкаже на своите малки почитатели за книгите от нейното детство, оказали най-силно влияние върху творчеството й, как едва девет годишна тя прочита първия си роман, и че на същата възраст започва да пише стихове. Това ще стане на 26 февруари (четвъртък) 2009 г. от 14 ч., в Детско юношеския отдел на библиотеката.

Библиотеката и българският детски портал “Аз детето”, организираха национална анкета “Книгата, която промени живота ми”, в която деца и юноши гласуваха за личности от различни сфери на обществения живот, които да им разкажат за любимите си книги. Всеки месец на 2009 г. Столична библиотека ще организира среща на децата с по един от дванайсетте номинирани. Старт на кампанията през януари даде столичния кмет Бойко Борисов.

В следващите месеци гости на библиотеката ще бъдат капитанът на националния ни отбор по футбол Димитър Бербатов, Иван и Андрей, Любо Нейков и др.

Особено място в културната дейност на Столичната библиотека заема работата с децата. С цел да се привлекат все повече малки читатели специализираният детско-юношески отдел работи по текущи програми чрез разнообразни форми, надхвърлящи чисто библиотечната му дейност.

А ето и стихчета от бащата на Леда Милева: Зайци
Малък СечкоКоментари
1 коментар

Нейлин Акиф, 11 г.,

Публикувано на 27.05.2009

не ми хареса много. беше обикновено

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град