покани

Начало | покани | Временната изложба "Музей на паяка" се открива днес

Временната изложба "Музей на паяка" се открива днес

Аз детето | 2009-01-10

Временната изложба "Музей на паяка" ще бъде открита на 10 януари от 14.00 ч. във фоайето на Националния природонаучен музей при БАН (бул. Цар Освободител 1А), съобщиха от академията.

Целта на експозицията е да запознае обществеността с чудния свят на паяците и да представи тяхното многообразие. Липсата на популярна информация за тази група животни е една от основните причини за слабото им познаване, което често провокира чувство на страх и неприязън у хората, отбелязват от БАН.

Чрез умело подбрани фотографии, макети и текстове, написани на достъпен език, организаторите на изложбата се опитват да променят негативната представа за паяците и да покажат някои интересни страни от тяхната анатомия и биология.

Уголемен макет
на паяк с мрежа заема централно място в експозицията. Около него са разположени 54 информационни табла, от които посетителите могат да научат повече за морфологията и поведението на тези животни. Ще може да се види и композиция от шест табла с рисунки на паяци, нарисувани от деца в неравностойно положение от SOS-селището в село Дрен.

Това е първата от поредицата инициативи, предвидени да отбележат 20-годишнината на Националния природонаучен музей - най-богатият природонаучен музей на Балканския полуостров.

Коментари
6 коментара

Диляна , ,

Публикувано на 11.01.2009

кога днес днес в неделя ли?някои да ми каже

Александра Лазарова, ,

Публикувано на 11.01.2009

Супер

Йоана Зелова, 8 г.,

Публикувано на 12.01.2009

Мразя паяци!

Вера , ,

Публикувано на 15.01.2009

През 2009 г. Музеят навършва 120 години.

Георги Петров, 14 г.,

Публикувано на 02.07.2010

Аз обичам много паяци повечето хора ги мразат но аз ги харесвам и имам много тарантули и паяци............

теди миткова, 8 г.,

Публикувано на 19.05.2011

аз много, много, мразя паяци.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град