покани

Начало | покани | Джаз фест с участието на талантливи деца и младежи ще се състои в София

Джаз фест с участието на талантливи деца и младежи ще се състои в София

Аз детето | 2022-05-25

Джаз фест с участието на талантливи деца и младежи ще се състои в София

Четвъртото издание на Младежки джаз фест ще бъде открито утре в София. Форумът ще продължи до 28 май, съобщават организаторите, цитирани от БТА. Във фокуса на фестивала са младите творци – изпълнители, композитори, аранжори, които работят в сферата на джаза и импровизацията.

По време на форума ще се състои и конкурс за изпълнители – вокалисти, инструменталисти и състави. Музикалната надпревара е насрочена за 28 май от 10:30 до 20:00 ч. в залата на Централен дом на архитекта. Участници ще бъдат ученици и студенти от музикалните училища и академии в София, Пловдив, Стара Загора и други, възпитаници на музикални школи от България, както и гости от чужбина, завършили престижни музикални колежи във Великобритания, Шотландия и Нидерландия.

Журито ще бъде съставено от Даниела Станкова, Борислав Петров и Арнау Гарофе Фарас. Две образователни ателиета ще допълнят програмата на фестивала. Това са „Батукада“ и „Звук и движение“ с Андрей Велков, Ива Кавданска и Йордан Владев, в които участниците ще имат възможност да научат повече за бразилските ударни инструменти и интерактивната импровизация с музика и танц.

Събитието ще завърши с тържествен галаконцерт и награждаване на победителите. Организатор и домакин на Младежки джаз фест София е музикален център Art libitum.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град