покани

Начало | покани | Зоопарк София ви кани да откриете „Загадките на кафявото прилепче“

Зоопарк София ви кани да откриете „Загадките на кафявото прилепче“

Аз детето | 2022-05-17

Зоопарк София ви кани да откриете „Загадките на кафявото прилепче“

Играта „Загадките на кафявото прилепче“ се организира в събота, 21 май, в Зоологическата градина в София. Целта е посетителите да се запознаят с живота на единствените активно летящи бозайници – прилепите. Инициативата е на Сдружение „Асоциация наука за природата“ и се организира по случай Деня на Натура 2000 – европейската мрежа за опазването на най-ценните и застрашени видове и местообитания на стария континент.

Играта ще бъде разделена на три нива. Ще бъдат отправени въпроси, чиито отговори ще могат да бъдат открити на територията на самия зоопарк.

Пред залата „Големи котки“ от 10:00 ч. ще бъде разположен специален щанд, посветен на прилепите. Специалисти ще разказват интересни факти за тези животни. Ще има и специална изложба, най-малките ще могат да си направят снимка и тематични макети. За БТА Светла Тодорова от сдружението заяви, че край езерото на територията на Зоологическата градина през нощта се събират прилепи, които се хранят с насекоми. Тя посочи, че за децата ще бъде интересно да научат някои от митовете, като например дали пребиваващите у нас прилепи се хранят с кръв.

Вижте още:
Защо прилепите спят надолу с главата?
Още за прилепите



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град