покани

Начало | покани | „Бъди изследовател“ на 1 юни в Националния политехнически музей

„Бъди изследовател“ на 1 юни в Националния политехнически музей

Аз детето | 2022-05-31

 „Бъди изследовател“  на 1 юни в Националния политехнически музей

В чест на най-хубавия детски празник Ви приканваме да влезете в ролята на изследователи. Децата и техните придружители ще имат възможност да видят не само различни видове техника, но и да „изследват“ отблизо прародителите на днешните „умни“ технологии. По-възрастните ще могат да покажат, а и да разкажат на малчуганите, как са слушали музика преди ерата на YouTube и Spotify и дали им е било скучно, когато не е имало кабелна телевизия и интернет.

Родителите ще могат да си припомнят най-популярните реклами за техника и електроника, излъчвани през 80-те и 90-те години на ХХ век и да споделят кои са били техните най-любими марки. И малки, и големи, ще имат шанс да демонстрират геймърските си умения на едни от първите компютърни игри.

Друг начин да влязат в ролята на истински изследователи е да посетят музейния детски кът. В него те ще могат да изпращат морзови съобщения, да „повдигат“ земята с Архимедовия лост, да редят „Ханойска кула“ и танграми, да погледнат какво се вижда през стробоскоп, да смесват цветове чрез „Нютонов кръг“ или да се отдадат на други свързани с науката занимания.

За уморените, предлагаме нашия изпълнения с рози музеен двор – зелен оазис в сърцето на квартала.

Входът на НПТМ за деца и ученици ще бъде напълно свободен.

Музеят работи от 9:30 до 18:00 ч. (касата приключва в 17:30 ч.)



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град