покани

Начало | покани | В Плевен с карнавално шествие, "балонена" изненада и игри през целия ден ще бъде отбелязан 1 юни

В Плевен с карнавално шествие, "балонена" изненада и игри през целия ден ще бъде отбелязан 1 юни

Аз детето | 2022-05-31

В Плевен с карнавално шествие, "балонена" изненада и игри през целия ден ще бъде отбелязан 1 юни

Изненади за децата на Плевен са подготвени от различни институции и организации по повод 1 юни - Международен ден на детето, научи БТА от инициаторите.   От община Плевен организират карнавално шествие, което ще потегли в 17:00 часа от площада пред Драматично-куклен театър "Иван Радоев", ще премине през централната пешеходна част до Градската градина. Там аниматори ще забавляват децата, подготвени са спортни активности с треньорите от Ученическа спортна школа, както и изненади от преподавателите в Центъра за работа с деца.   
 
В отбелязването на празника тази година в Плевен се включват и младежите от "Лео клуб Олимпиец". От 10:30 до 17:00 часа в Градската градина най-малките жители на града ще имат възможност да оцветяват гипсови и дървени фигурки, да строят с лего конструктори, да редят пъзели, да рисуват и изработват бижута. Ще бъдат организирани занимания по волейбол, баскетбол, футбол, федербал и други.  На първоюнски празник кани и Народно читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Началото на забавленията за децата ще е в 10:00 часа пред централния вход на културната институция, като са подготвени много песни, танци и подаръци.  С "балонена изненада" в отбелязването на празника се включва и областният управител на област Плевен Иван Янчев. 
 
От 17:30 часа пред сградата на Областната администрация на площад "Възраждане" той ще подарява балони на плевенските деца с пожелание за безгрижни и весели игри.


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град