афиш

Начало | афиш | ДКТ Търговище гостува на сцената на театър „Весел“ в читалище „Искра“ във Велико Търново

ДКТ Търговище гостува на сцената на театър „Весел“ в читалище „Искра“ във Велико Търново

Аз детето | 2023-01-13

ДКТ Търговище гостува на сцената на театър „Весел“ в читалище „Искра“ във Велико Търново

В съботния афиш на Куклен театър „Весел“, на 14 януари от 11 часа в салона на читалище „Искра“ във Велико Търново, ще гостува спектакълът на Държавен куклен театър – Търговище „Котаракът в чизми“ по класическата приказка на Шарл Перо. Постановката на Валентин Владимиров и изящната работа на сценографа Юлия Лачева са гаранция за добрия театрален продукт, достойно защитен от актьорите Деница Славева, Христо Доков, Димитър Караиванов и Михаела Кюркчиева. Оригиналната музика е на Станимир Иванов.

„Котаракът в чизми“ е една от любимите приказки за деца и възрастни, една история, в която има не една, не две, а три поуки. Първата: „Внимавай да не изпуснеш шанса си!“. Втората: „Ако някой те води по път, който не е твоят, рано или късно ще изпаднеш в безизходица.“ И третата: „Хвани кормилото на живота си в свои ръце!“

Спектакълът „Котаракът в чизми“ е съвременен вариант на класическата приказка. Историята на умния и находчив котарак е разказана с много динамика и чар. Постановката очарова малкия зрител и го приобщава активно към действието на разказваната история, за да го доведе до щастливата развръзка – обичания от всяко дете финал на приказката. „Котаракът в чизми“ е народна приказка, пресъздадена от Шарл Перо. Същата история се открива и в първото издание на сборника на Братя Грим под наслов „Детски и домашни приказки“.

В нея се разказва приказка за котарак, който може да говори и да напътства своя господар. И така... приятно гледане!

Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър Весел се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град