афиш

Начало | афиш | Кукленият спектакъл „Гон, малката лисица“, създаден по японска приказка, ще зарадва децата в Плевен

Кукленият спектакъл „Гон, малката лисица“, създаден по японска приказка, ще зарадва децата в Плевен

Аз детето | 2023-02-09

Кукленият спектакъл „Гон, малката лисица“, създаден по японска приказка, ще зарадва децата в Плевен

Кукленият спектакъл „Гон, малката лисица“ ще зарадва децата на Плевен тази събота, 11 февруари. Представлението е на гостуващия в града театър „Арт Ленд“ на сцена „Панорама мол Плевен“. Това съобщи за БТА Георги Стоянов от организаторите на културната проява. Спектакълът е с участието на Юлия Коларова и ще бъде със свободен вход за всички деца и техните родители.

Стоянов поясни, че пиесата е написана по японска приказка от Ниими Нанкичи (1913 – 1943) през 1930 г., когато авторът е 17-годишен. В Япония творчеството на този автор се съпоставя с творчеството на Ханс Кристиан Андерсен, а творбите му са в учебници по литература в тази страна, посочват създателите на продукцията.

Приказката ще бъде показана чрез друга непреходна японска културна ценност – уличен театър „Камишибай“ или „Театър в картини“. Камишибай води началото си от японските будистки храмове, където е имало свитъци с картини, помагащи на монасите да разказват истории. „Гон, малката лисица“ е приказка за невидимото добро. Драматизацията, сценографията и режисурата са на Мария Банова.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град